Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan vihreät: Kaupunkien irtauduttava Puskiaisten ohitussuunnitelmista – "Näin vähäinen ajansäästö ei ole riittävä syy luonnon tuhoamiselle"

Pirkanmaan vihreät vaatii Pirkkalan ja Lempäälän välisen virkistysmetsän ja ekologisen käytävän säilyttämistä nykyisellään. Yhdistyksen medialle lähettämässä tiedotteessa todetaan, että yhdistys vaatii selvittämään alueen muuttamista luonnonsuojelualueeksi.

– Kaupunkien on irtauduttava Puskiaisten moottoritieohitussuunnitelmasta ja 2-kehän rakentamisesta. ELY-keskus on päättänyt, että valmistelua jatketaan moottoritiesuunnitelmien pohjalta, mutta se ei tarkoita, etteivätkö kunnat voisi päättää asiassa toisin, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Vihreiden mukaan toteutuessaan moottoritie rikkoisi laajan yhtenäisen alueen. Hajanaisten pienempien alueiden luonto- ja virkistysarvo on vain murto-osa nykyisestä. Pirkanmaan vihreät on huolissaan erityisesti lajiston moninaisuuden dramaattisesta vähenemisestä, joka on väistämättä edessä, jos suunnitelma toteutuu.

Vihreiden mukaan suunnitelman ympäristövaikutusten arvioinnissa ei ole huomioitu rakentamisvaiheen päästöjä, jotka ovat huomattavat. Mukaan ei ole laskettu myöskään kuntien muita suunnitelmia alueen käytölle.

Ohitusmoottoritietä on perusteltu lisääntyvän autoilun sujuvoittamisella. Laskelmien mukaan suunnitelma nopeuttaa automatkaa kuudella minuutilla.

– Näin vähäinen ajansäästö ei ole riittävä syy luonnon tuhoamiselle, vihreiden tiedotteessa todetaan.

Moottoritien sijaan Pirkanmaan vihreät kannattaa joukkoliikenteen vahvistamista ja nykyisen valtatie 3:n parantamista.