Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen seurakunnat julkistivat sähkönsäästötavoitteensa – Lämpö putoaa 1–3 astetta

Tampereen seurakunnat tavoittelee 15 prosentin säästöä energiankulutuksessa viime talveen verrattuna.

Energiakriisi koskettaa meitä kaikkia niin yksilöinä kuin osana yhteisöjä. Jokaisen panosta tarvitaan. Merkittävän kiinteistöomistajan edustajana ajattelen, että kirkolla on vastuu asiaan tarttumisessa, sanoo Tampereen ev.lut. seurakuntien kiinteistöjohtaja Heikki Päätalo tiedotteessa.

Päätalon mukaan kulutuksen vähentäminen auttaa sähkömarkkinoiden rauhoittamisessa ja sitä kautta energian hintojen hillinnässä.

– Säästöllämme on siis sekä suoria että uskoakseni myös välillisiä taloudellisia vaikutusta.

Tampereen seurakuntien säästötavoite on Päätalon mukaan kunnianhimoinen, mutta saavutettavissa systemaattisilla säästötoimenpiteillä.

– Vaikuttavuudeltaan suurin yksittäinen toimenpide on lämpötilan lasku. Lämpötilaa pudotetaan kohteiden nykyiset olosuhteet huomioiden noin 1–1,5 astetta tiloissa, joissa tehdään työtä ja oleskellaan jatkuvasti. Harvemmin käytettävissä kokoontumistiloissa pudotus voi olla tätä suurempi, 2–3 astetta.

Tampereen seurakunnat on mukana myös valtakunnallisessa Astetta alemmas -kampanjassa. Lokakuussa alkavan kampanjan järjestävät Motiva, Energiavirasto, työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ympäristöministeriö ja Sitra.