Tampere Rock City | Rock Siltanen ui Vastavirtaan... selässä muun muassa Jurriganes – "Rock on spirituaalinen juttu..."

Rock Siltanen elää ja esiintyy tyytyväisenä Tampere Rock Cityssä.

Mikko ”Silli” Siltanen on vuonna 2022 yksi tamperelaisen rockin ja livekulttuurin kantavista voimista.

Muusikko touhuaa useissa bändeissä, joista Räjäyttäjät, Amuri ja Rock Siltanen Group takovat parasta aikaa tulikuumaa rautaa.

– Rock Siltanen Group on nimensä mukaisesti rock’n’roll-bändi. Me soitetaan lauantaina Vastavirta-klubilla viime kuussa ilmestyneen Rock’n’Rollin voima -pitkäsoiton biisejä ja muutamat uudetkin laulut, laulaja-basisti Siltanen lupaa.

Siltasen trion lisäksi Pispalanharjun kupeeseen saapuu kaksi muutakin kiinnostavaa ryhmää.

– Luvassa on hienoja esiintyjiä. Jurriganes soittaa Hurriganes-yhtyeen vähemmän tunnettua tuotantoa. A. Takalo on puolestaan pitkän linjan kouvolalainen laulaja-lauluntekijä, joka julkaisee myös uuden levynsä, Siltanen kertoo.

Tarjolla on hyvää fiilistä.

Rock’n’Rollin voima on maestrolle yksinkertainen asia.

– Se lähtee tietenkin sydämestä! Rock on spirituaalinen juttu, jota on turha yrittää selittää sen tarkemmin. Tarjolla on hyvää fiilistä.

– Rock’n’Rollin voima on oikein hyvä levy. Kiitos siitä kuuluu rumpali Sebastian Krühnille ja kitaristi Joni Ekmanille.

– En tiedä, mihin Rock Siltanen Group on menossa, mutta olemme jo äänitelleet toista levyämme, joka ilmestyy ensi vuonna, Siltanen lupaa.

Jyväskylästä Tampereelle aikoinaan muuttanut Siltanen arvostaa Mansen musiikkikulttuuria.

– Tampereella on tosi hyviä livepaikkoja ja paljon tarjontaa, esimerkiksi Vastavirta ja Telakka tulevat ensimmäisenä mieleen.

– Muutin tänne noin 10 vuotta sitten. On ollut hauska huomata, että sittemmin Tampereelle on noussut vielä lisää keikkapaikkoja. Tuntuu, että monessa muussa kaupungissa tilanne on paljon heikompi.

Tamperelaisten kannattaa siis olla ylpeitä virkeästä menostaan ja muistaa, että live pysyy elossa ainoastaan käymällä keikoilla.

Tälläkin viikolla se on enemmän kuin mahdollista, kun Rock Siltanen Groupin lisäksi täkyinä uivat muun muassa keskiviikkona Tampere-talossa laulava Yona, torstaina Yo-talolla The Smithsiä esittävä Spiritual Front ja perjantaina Tullikamarin Pakkahuoneelle vyöryvä Manse Psych Fest -tapahtuma.

Rock Siltanen Group Vastavirta-klubilla la 17.9.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut