Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Kohdistuvat erityisesti uimahallimaksuihin" – Aikuisten liikuntaharrastukset kallistumassa selvästi Tampereella: korotuspaine jopa 20 prosenttia

Tampereen kaupungin uimahallimaksut ovat nousemassa ensi vuonna selvästi.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi keskiviikkona vuoden 2023 talousarvioesityksensä omalta osaltaan.

Talousarvioesityksen mukaan liikuntapalveluissa varaudutaan kustannustason ja vuokrakustannusten nousuun. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan kustannukset eivät ole nousemassa, mutta aikuisten harrastustoiminnan olosuhdekustannukset nousevat merkittävästi, ja "kohdistuvat erityisesti uimahallimaksuihin".

Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaaren mukaan aikuisten liikuntaharrastuksissa hinnankorotusten yleistaso on noin 20 prosenttia. Niiden tarkemmasta kohdentumisesta päätetään loppuvuoden aikana.

– Aikuisten harrastusten hintojen nousupainetta lisää se, että vahva poliittinen tahtotila on se, että lasten ja nuorten maksuja ei nosteta, taustoittaa Savisaari.

Hinnankorotuksiin pakottavien talouden sopeuttamistoimien taustalla on ennen kaikkea energian hinnan huima nousu, mutta myös oman henkilökunnan palkkaratkaisut ja muun muassa siivouskulujen nousu.

– Painetta korotuksiin on kertynyt jo pitkältä ajalta ja nyt tähän on pakko reagoida. Kaupunki subventoi jatkossakin uimahallikäyntejä merkittävästi, toteaa apulaispormestari Matti Helimo (vihr).

Yleisesti Tampereen liikuntabudjetissa olosuhteita parannetaan vuoden 2023 aikana merkittävästi.

Tammelan stadion valmistuu, Kaupin alueen kehittäminen jatkuu ja Hakametsän Sport Campuksen suunnittelutyö etenee.

Tampereella järjestetään toukokuussa 2023 jääkiekon miesten MM-kilpailut, jonka järjestelyihin kaupunki osallistuu yhteistyökumppanina. Vuoden 2023 merkittävimmät tapahtumat ovat European Master Games, ITF taekwondon MM-kilpailut ja painin U23 MM-kilpailut.

Savisaari kieltää tulkinnat siitä, että muu liikuntapaikkarakentaminen ja lukuisat arvokisat ohjaavat budjetin paikkaamiseen uimahallien käyttäjien kukkarosta.

– Tästä ei ole kyse. Budjettiteknisesti eurot tapahtumiin ja investointeihin tulevat muualta. Kysymys on toiminnan sopeuttamisesta.

Kaupunginvaltuusto päättää Tampereen ensi vuoden budjetista 14. marraskuuta.