Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä pelästy, jos näet parin viikon päästä sairaalan pihalla loukkaantuneen näköisiä henkilöitä – Tästä siinä on kyse

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Sisä-Suomen poliisilaitos ja Pirkanmaan pelastuslaitos järjestävät yhteisen suuronnettomuusharjoituksen Kangasalla Kaivannon sairaalassa ja sen lähiympäristössä 29. syyskuuta noin kello 10–13. Sairaanhoitopiiristä harjoitukseen osallistuvat Tays Keskussairaala, Tays Valkeakoski ja Tays Hatanpää.

Suuronnettomuus on harvinainen tilanne. Suomessa tapahtuu keskimäärin vähemmän kuin kerran vuodessa onnettomuuksia, joissa vaikeasti loukkaantuneita potilaita on yli viisi. Tällaisissa onnettomuuksissa korostuvat eri viranomaisten välinen yhteistyö ja sairaaloiden kyky nostaa hoitovalmiuttaan vaaditulle tasolle nopeasti.

Koska tilanteita on tosielämässä harvoin, valmiutta täytyy harjoitella säännöllisesti.

Harjoituspäivänä Kaivannon sairaalan alueella on useita ambulansseja, pelastuslaitoksen autoja ja poliisiautoja. Kaivannon sairaalan pihalla saattaa näkyä myös loukkaantuneiksi maskeerattuja henkilöitä.

Lisäksi harjoituksen aikana kulkee ambulanssiliikennettä Tays Päivystys Acutan ja Kaivannon välillä. Poliisi rajaa harjoitusalueen, ja liikennettä saatetaan ohjata valtatie 12:lla.