Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löydätkö esittelypätkästä tuttuja paikkoja? – Tampereella kuvattu Hamsterit tulee pian ensi-iltaan

Tampereella kuvatun Hamsterit-elokuvan trailer on valmistunut. Hamstereita filmattiin vuonna 2021 muun muassa Teiskossa.

Kirjailija Veikko Huovisen Hamsterit-menestysromaaniin perustuva elokuva saapuu valkokankaille 4.1.2023.

Pääosassa nähdään Peter Franzén. Elokuvan ohjaajana ja toisena käsikirjoittajana on toiminut Markku Pölönen käsikirjoittajaparinaan Paula Vesala.

Hamsterit-draamaelokuvassa näyttelevät Franzénin lisäksi Vilma Kinnunen (Tellu) ja Jaakko Ohtonen (Rurik). Sivurooleissa esiintyvät Katariina Havukainen, Satu Tuuli Karhu, Mika Nuojua ja Arto Heikkilä. Mukana on myös lapsinäyttelijöitä kuten Emilia Mattila (Raisa), Edvin Kaari (Niku) ja Eero Kiuru (Naku).

Hamsterit on kuvaus keräysvimmasta. Jo luonnonvaratalouden ajoista lähtien ihmisiin sisäänrakennettu taipumus talvivarastojen kokoamiseen ylittää kaikki mittasuhteet. Kun naapuriin asettuu veikkausvoittajaperhe ja hamstraamiseen taipuvainen perheenisä Rurik, jolla on taloudelliset edellytykset varastoimiseen, yhteys naapureiden välillä syntyy ja syvenee.

Luvassa on valtavia valmisteluja talven varalle. Elokuvan keskiöön nousee kuitenkin lannistuneen Rurikin palautuva elämänilo sekä hänen ja Hamsterin välinen syvä ystävyys.

Eri hahmoja kuvataan kirjailija Veikko Huoviselle ominaiseen kerrontatapaan ilmeikkäästi ja osin humoristisella tavalla. Hamsterit on Huovisen neljäs romaani, joka ilmestyi vuonna 1957. Kirjan ja elokuvan tarina sijoittuvat 1950-luvulle.