Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen seudun Vuoden yrittäjänainen sai idean yritykseensä äitiyslomalla – "Yrittämisen rohkeutta on pitänyt opetella"

Tampereen seudun Vuoden yrittäjänaiseksi on valittu Marika Silvan-Väliharju. Palkinnon jakaa Tampereen Seudun Yrittäjänaiset. Yhdistys valitsee vuosittain keskuudestaan Vuoden Yrittäjänaisen ja Vuoden Ilonan.

Vuoden Yrittäjänaiseksi valittava on ansiokkaasti toiminut yrittäjänä ja kehittänyt omaa työtään. Vuoden Yrittäjänainen -valinnalla halutaan nostaa esiin yrittäjänaisten työtä, osaamista ja rautaista asennetta yrittäjyyttä kohtaan.

Marika Silvan-Väliharju työskenteli nuorena menestyksekkäästi mallina ympäri maailman. Siinä ohessa hän valmistui datanomiksi. Silvan-Väliharju opiskeli kasvatustieteitä ja luki itsensä maisteriksi kolmessa vuodessa.

Äitiyslomalla hän pohti pienten lasten oppimista. Hän havaitsi, että opettavaisia leluja oli Suomessa tarjolla yllättävän vähän, vaikka ne maailmalla olivat kasvava trendi. Syntyi ajatus omasta yrityksestä ja verkkokaupasta. Vuonna 2006 hän perusti Leikkien Groupin. Yritys toi markkinoille hänen kaipaamiaan eri ikäkausille sopivia opettavaisia ja kehittäviä leluja. Nykyisin Leikkien Group toimii kaikissa Pohjoismaissa ja on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia.

– Olen aina ollut kova tekemään töitä, mutta yrittämisen rohkeutta on pitänyt opetella, sanoo Marika Silvan-Väliharju tiedotteessa.

Vuoden Ilona on positiivinen yrittäjänainen. Vuoden Ilona on esimerkki yrittäjänaisen myönteisestä tarmosta, tahdosta tarttua toimeen sekä rohkeudesta toteuttaa omaa unelmaansa. Vuoden 2022 Ilonaksi valittiin Krista Ollanketo. Hän on HVC asuntojen eli Suomen toiseksi suurimman kalustettuja asuntoja vuokraavan yrityksen perustajaosakas.

– Hän on majoitusliiketoiminnan uranuurtaja Suomessa, aloittanut nollasta ja kovalla työllä tehnyt itsestään taloudellisesti riippumattoman, perusteluissa todetaan.

Tällä hetkellä Ollanketo opiskelee itselleen uutta ammattia.

– Hän haluaa nostaa naisia ja auttaa heitä menestymään, hän on valmis jakamaan omaa tietoaan ja kulkenut rohkeasti omanlaistaan tietä. Krista osaa myös iloita saavutuksistaan, palkintoperusteluissa todetaan.