Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelle jälleen makkarapalkinto – "Hyvä kuori, lihabiittejä massassa, laadukkaan tuntuinen, mehevä..."

Palkittujen listalle nous jälleen yksi tamperelaismakkara, kun Yrjö Wigren Oy:n Wigren Chipotle Wurst voitti lihamakkaroiden sarjan. 90 pisteellään se oli sarjavoittajista kolmanneksi eniten pisteitä saanut.

– Hyvä kuori, lihabiittejä massassa, laadukkaan tuntuinen, mehevä, chili pikkuisen jälkijunassa, mutta pääosassa, polte jatkuva, todella hyvä lihanakki, totesi tuomaristo arviossaan.

Arvioiduista makkaroista parhaat yhteispisteet sai Wursti Oy:n S-ryhmälle valmistama Kotimaista Chili-Cheddar Raakamakkara.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 994 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2021 - 31.8.2022) aikana pidetyissä 18 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 124 makkaraa 9 eri maasta, joista 91 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.

Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken. Tiedot löytyvät 4935 makkarasta. Arvioidut makkarat ovat seuran jäsenet hankkineet kaupoista kautta maan, joitakin on saatu suoraan valmistajalta. Kaikki kotimaiset uutuusmakkarat pyritään maistelemaan.

AKS valitsee parhaat uutuusmakkarat nyt 23. kertaa.