Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikan varikolla on yleisön pyynnöstä avoimet ovet – Ratikka ottaa käyttöön myös uuden pysäkin

Tampereen päivän lauantaina 1. lokakuuta Hervannassa on tarjolla harvinaista herkkua, kun Tampereen ratikan varikko avataan yleisölle. Varikon avoimet ovet -tapahtuma järjestetään kello 12–16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua ratikoiden säilytys- ja huoltohalliin ja niiden toimintoihin, liikennöinnin toimintaan, raitiotien kunnossapitoon liittyviin koneisiin sekä tietenkin raitiovaunuun. Yleisö pääsee myös jututtamaan ratikan tekijöitä ja kuulemaan ratikan tulevaisuuden suunnitelmista. Perheen pienimmille on myös tarjolla iloista aktiviteettia.

– Olemme saaneet yleisöltä hurjan määrän pyyntöjä päästä varikolle vierailulle siitä asti, kun tilamme valmistuivat. Jotta voimme turvata normaalin päivittäisen toimintamme, vierailut mahdollistetaan vain jos ne katsotaan toimintamme kannalta tarpeellisiksi. Ajatus varikon avoimien ovien järjestämisestä syntyi jo pari vuotta sitten, mutta koronapandemian vuoksi tapahtumaa siirrettiin. Olemme iloisia, että voimme nyt tarjota tämän ainutlaatuisen tilaisuuden yleisölle Tampereen syntymäpäivän kunniaksi, Tampereen Raitiotie Oy:n viestintäpäällikkö Sari Mäkelä kertoo tiedotteessa.

Tampereen Ratikan varikolla on erittäin tarkat turvallisuusmääräykset, minkä vuoksi yleisön kulku tapahtuu rajatulla alueella. Alueella pääsee kulkemaan esteettömästi. Tapahtumaan kannattaa pukeutua sään mukaisesti, sillä esittelypisteitä on myös ulkotiloissa.

Tapahtuman ajan käynti varikolle tapahtuu osoitteessa Hervannantie 27. Varikon alueella ei ole pysäköintimahdollisuutta. Tapahtumaan suositellaankin saapumaan julkisilla kulkuvälineillä.

Omalla autolla saapuville on varattu tapahtuman ajaksi rajoitetusti pysäköintipaikkoja Hermian alueelle.

Ratikka ottaa tapahtuman ajaksi poikkeuksellisesti käyttöön myös Hermian pysäkin, jolta pääsee ratikan kyydissä varikkoalueelle ja takaisin Hermian pysäkille. Ratikka liikennöi varikon ja Hermian pysäkin välillä non-stop tapahtuman ajan. Kyyditys on maksuton.