Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kirsi Kunnaksen metsän laajentamiseksi aletaan kerätä rahaa, 30 hehtaria toisi järviyhteyden ja lintumaastoja – "Tiitiäisen metsä -hanke oli hänelle tärkeä"

Luonnonperintösäätiö ja WSOY perustavat keräyksen Ylöjärvellä sijaitsevan Tiitiäisen metsän laajentamiseksi.

Alkuperäinen Tiitiäisen metsä suojeltiin syksyllä 2020 kirjailija Kirsi Kunnaksen kunniaksi. Kirjailijan poismenon myötä loppuvuodesta 2021 syntyi ajatus suojellun metsäalueen laajentamisesta.

– Metsä oli Kirsi Kunnakselle suuri inspiraation lähde; tila, jossa mielikuvitus on vapaa. Ylöjärven Tiitiäisen metsä -hanke oli hänelle tärkeä, ja olen todella iloinen, että pääsemme laajentamaan tätä taianomaista aluetta, joka kutsuu lapsiperheet seikkailemaan, WSOY:n lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Paula Halkola sanoo tiedotteessa.

Nyt suunnitelmissa on noin 30 hehtaarin laajennusosa järviyhteyksineen ja monipuolisine lintumaastoineen. Alueen hankintaa ja suojelua varten tarvitaan varoja, joten hankkeen tukemiseksi perustettiin erityinen keräys. Laajennusosan myötä Tiitiäisen metsän suojeltu kokonaisuus kasvaisi lähes kuuteenkymmeneen hehtaariin, mikä loisi runsaasti turvapaikkoja uhanalaisille lajeille.

– Uuden alueen myötä Ylöjärven suojelualueesta tulee entistä todellisempi Tiitiäisen metsä, jonka satumaiset ja salaperäiset maastot tarjoavat suojaa uhanalaiselle elämällä. Kirsi Kunnas olisi varmasti ollut tyytyväinen upean metsän laajentamisesta ja lisäsuojelusta. Nyt toivotaan runsaasti lahjoituksia tähän äärimmäisen tärkeään keräykseen, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg kertoo tiedotteessa.

Tiitiäisen metsän laajennuskeräykseen voi osallistua Luonnonperintösäätiön kampanjasivuilta osoitteesta https://luonnonperintosaatio.fi/kampanjat/tiitiaisen-metsan-laajennuskerays/

Lisäksi WSOY lahjoittaa jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta yhden euron suojelualueen hyväksi. Metsäaiheisen runokokoelman voi hankkia Kirja.fi-verkkokaupasta.

Keräys on alkanut alkaa tänään ja on voimassa kaksi vuotta.