Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys: Lähes joka kolmas arvioi, että ei voisi erota taloudellisten syiden takia

Lähes joka kolmas suomalainen arvioi, ettei voisi erota taloudellisten syiden takia. Asia selviää Danske Bankin teettämästä kyselytutkimuksesta. 30 prosenttia suomalaisista sanoo, ettei voisi erota puolisostaan taloudellisten syiden takia. 13 prosenttia ei osannut sanoa, olisiko ero taloudellisesti mahdollinen.

Kyselyyn vastanneista aviopareista vain 16 prosenttia on tehnyt avioehdon ja 18 prosenttia pareista on muulla tavalla sopinut kumppaninsa kanssa omaisuuden jaosta erotilanteessa.

Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto sanoo, että avioliitto on taloudellinen ja juridinen sopimus ja että omaisuuden jaosta kannattaa keskustella jo ennen kuin mahdollisesti ollaan erotilanteessa.

– Ilman avioehtoa molempien puolisoiden nimissä oleva omaisuus lasketaan liiton päättyessä yhteen ja puolitetaan tasan molemmille. Avioehto on tapa jakaa omaisuus avioliiton päättyessä juuri sillä tavalla, joka tuntuu siinä parisuhteessa reilulta ja oikeudenmukaiselta, Kivipelto sanoo Danske Bankin tiedotteessa.

Kivipelto huomauttaa, että oma ja perheen taloudellinen tilanne kannattaa tuntea, ja mahdollisen eron hetkellä on hyvä olla edes vähän säästöjä.

– Raha ei automaattisesti tuo onnea, mutta se tarjoaa taloudellista mielenrauhaa ja taloudellista itsenäisyyttä sekä mahdollisuuden tehdä päätöksiä elämän yllättävissä tilanteissa.