Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teiskon pappila vuokrataan teiskolaiselle osuuskunnalle kymmeneksi vuodeksi

Tampereen seurakuntayhtymä vuokraa Pappilansaaressa sijaitsevan Teiskon pappilan Teiskon Salonsaari osuuskunnalle kymmeneksi vuodeksi. Vuokrasopimus on voimassa lokakuun loppuun vuonna 2032.

Teiskon pappila sijaitsee Teiskon kirkon lähellä Kirkkojärven Pappilansaaressa, josta käytetään myös nimiä Salonsaari ja Isosaari. Kapea kannas yhdistää saaren mantereeseen.

Tampereen seurakuntien kiinteistöjohtaja Heikki Päätalo on tyytyväinen siihen, että vuokralaiseksi saatiin aktiivisesti Pappilansaaren kehittämiseen tähtäävä paikallisesti toimiva osuuskunta.

Noin 500 kerrosneliön pappila valmistui vuonna 1927. Pappila on toiminut 1980–90-luvuilla leirikeskuksena, ja on sen jälkeen ollut vuokrattuna asuinkäyttöön vuoteen 2019 asti.

Vuokrasopimuksen piiriin kuuluu pappilan päärakennus ja sen puutarha, sekä lisäksi erikoisuutena arkkitehdin suunnittelema ulkohuussi, jonka kunnostamisesta on jo sovittu maakuntamuseon kanssa.

Vuokrasopimuksen mukaan vuokralainen vastaa kaikista kohteen käyttökustannuksista. Lisäksi vuokralainen maksaa kuukausittain pääomavuokraa, jonka suuruus täsmentyy, kun pappilan korjaustyö etenee ja lopulliset kustannukset selviävät.

Seurakuntayhtymä tekee parhaillaan korjaus- ja muutostöitä pappilassa.

– Kokonaisuuteen on varattu tälle vuodelle kaikkiaan 600 000 euroa, kun valtuusto päätti kesäkuussa 500 000 euron lisämäärärahasta. Töitä tehdään koko ajan ja valmista pitäisi tulla tämän vuoden aikana, kertoo kiinteistöjohtaja Päätalo tiedotteessa.