Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tredulaiset perustivat 164 yritystä vuodessa – Niklas pesee veneitä

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa yhä useampi opiskelija perustaa yrityksen opintojen aikana.

Viime vuonna tredulaiset perustivat 164 yritystä, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 128. Tulevaisuuden yrittäjyyteen ja yrittäjyyskasvatukseen onkin panostettu Tredussa viime vuosina voimakkaasti.

─ Meillä jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa yrittäjyysopintoja, jotka koostuvat ennen kaikkea työelämätaidoista ja yrittäjämäisestä työskentelytavasta. Kaikkien ei tarvitse ryhtyä yrittäjiksi, vaan taidoista on hyötyä jokaisessa työtehtävässä ja -yhteisössä, toteaa yrittäjyyden koordinaattori Emmi Salminen Tredun tiedotteessa.

Niklas Palmroth oli jo valmistumassa merkonomiksi kahden vuoden opintojen jälkeen, kun hän päätti heittäytyä mukaan vielä yhteen projektiin.

─ Kaveri halusi hirveästi perustaa yrityksen. Mä näin potentiaalia meidän liikeideassa ja päätin sen takia lähteä mukaan, Niklas kertoo.

DreamFix NY tarjoaa veneiden puhdistusta vaivattomasti ja tehokkaasti.

─ Menemme asiakkaan luokse pesemään vene eikä hänen tarvitse olla edes mukana. Eli niin vaivatonta kun pystyy olemaan. Maksu onnistuu Mobilepaylla tai laskulla, kiteyttää Niklas yrityksen idean.

Niklas halusi kehittää palvelun, mitä Suomessa ei vielä ollut. Hän huomasi yritysten tarjoavan autojen pesua, muttei löytänyt yhtään yritystä, joka olisi pessyt veneitä tai ainakaan markkinoinut itseään. Idea syntyi nopeasti.

─ Olen koko ikäni asunut järven rannalla ja oppinut iskältä veneen huoltoa. Tiedän iskästä, ettei se kerkiä pesemään venettä, mutta haluaa pitää sen tosi hyvässä kunnossa. Vastaavanlaisia tarinoita on Suomessa monia, Niklas avaa liikeidean taustoja.