Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamk alkaa kouluttaa sote-yrittäjiä – "Tarve koulutukseen on tullut kentältä"

Tampereen ammattikorkeakoulu käynnistää tammikuussa 2023 uuden sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyteen keskittyvän ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon.

− Tarve koulutukseen on tullut sosiaali- ja terveysalan kentältä, kertoo koulutuksen vastuuopettaja lehtori Minna Törnävä Tamkista tiedotteessa.

− Liiketoiminnan alueella on muutama yrittäjyyden YAMK-tutkinto Suomessa ja niihin mahdollisesti voi sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinnolla hakea, mutta sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyteen keskittyvä YAMK-tutkintotarjonta on Suomessa vähäistä tällä hetkellä, Törnävä sanoo.

Iso osa sosiaali- ja terveysalan yrittäjistä on eläköitymässä lähivuosina, joten markkinoita on Törnävän sekä koulutusta suunnitelleiden yliopettaja Hannele Laaksosen ja yliopettaja Marjo Räsäsen mukaan aukeamassa lisää.

− Sote-kentällä yksin yrittäminen on yleistä ja uudella tutkinnolla voidaan vahvistaa jo yrittäjinä toimivia sekä antaa laajat valmiudet uusiksi yrittäjiksi aikoville.

Sote-alan yrittäjyyteen liittyy monia erityisvaatimuksia, sillä ala on varsin säädeltyä. Tutkinto-ohjelma painottuu näyttöön perustuvaan yrittäjyyden johtamis- ja kehittämisosaamiseen. Opintojen myötä opiskelija saa teoreettisesti laajat tiedot alalta ja valmiudet hankkia tutkittua tietoa toimintansa perustaksi sekä valmiuksia aloittaa oman yrityksen tai kehittää olemassa olevaa yritystä.

Sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyden tutkinto-ohjelma on tarkoitettu yrittäjäksi aikoville tai jo yrittäjänä työskenteleville ammattikorkeakoulututkinnon tai vastaavan opistoasteen tutkinnon suorittaneille henkilöille. Yrittäjyys sote-alalla on ihmiskeskeistä, joten hoiva, huolenpito ja empatia ovat sosiaali- ja terveysalan yrittäjän työn keskeiset sisällöt.

Opiskelupaikkaa sosiaali- ja terveysalan ylempään tutkinto-ohjelmaan voi hakea ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaussa 14. syyskuuta asti.