Tampere Rock City | Vaatteet vai aatteet? Siinäpä kysymys, jota ratkotaan lähipäivinä kaupungin lavoilla

Lähestyvä Tampere Rock City -viikonloppu tarjoaa poikkeuksellisen paljon kapinaa.

Punkin eri tyylisuuntia tutkitaan Vastavirta-klubilla, Olympiassa ja Tullikamarin Klubilla.

Klubin osuus tulee lauantaina, kun lavalla käyvät romanttista uuden aallon punkia vääntävä Katujen Äänet, jo vuonna 1977 ensimmäisen kerran karjaissut Ypö-Viis ja brittiartisti TV Smith, jonka juuret ovat punkin ensimmäisessä aallossa ja The Adverts -yhtyeessä.

Muinainen hitti Gary Gilmore’s Eyes kuullaan jälleen varmasti Mansessa, mutta vanhojen muistelun lisäksi TV Smith on yhä aktiivinen, levyttävä artisti.

Hänen viimeisin albuminsa Lockdown Holiday ilmestyi vuonna 2020.

Juuret punkin ensimmäisessä aallossa.

TV Smithin nykyisen soolouran alkupiste on vuonna 1999 kauppoihin saatu cd-albumi Generation Y, jonka tamperelainen Hiljaiset Levyt on juuri julkaissut vinyyliversiona.

Pispalan Vastavirta-klubin Elämä on Punk -tapahtuman pääkonsertit on jo myyty loppuun.

Se ei ole ihme, sillä perjantaina ja lauantaina harjun kupeessa keesipäitä viihdyttävät muun muassa Häiriköt, Sanktio, Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit, Mopot ja Tappajatomaatit.

Yo-talon lauantain esiintyjä Don Johnson Big Band ei sen sijaan esitä perinteistä kapinamusiikkia, mutta orkesterin orgaanisessa hip hop -biitissä on groovea kuin Ramonesilla konsanaan.

Yli 25 vuotta operoinut kopla julkaisi keväällä albumin Digital Physical. Nyt bändi kiertää Suomea esittämässä uutta ja vanhaa jalan alle vastustamattomasti hiipivää materiaalia.

Ja onhan Don Johnson Big Bandillä ehdottomasti punkin sanomaa. Laulaja-räpäyttäjä Tommy Lindgren on ihmisoikeusaktivisti, jolle yksilön asema ja yhteiskunnan epäkohdat ovat sydämen asioita.

Lauantaina Yo-talolla saattaa jopa kokea punkimpaa asennetta kuin useilla nykypäivän punkkeikoilla.

Monille ”kapinallisille” vaatteet edustavat ainoita aatteita, mutta Don Johnson Big Band viiltää sielua ja pistää ajattelemaan, vaikka rytmijuna paahtaakin samalla täysillä kohti viikonlopun kuumimpia tansseja.

TV Smith Klubilla la 10.9.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut