Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella kuvattiin kansainvälistä elokuvatuotantoa – Trilleriä tähdittää muun muassa Peter Franzén

Tampereella kuvattiin elokuussa Abyss-nimistä ruotsalaista trillerielokuvaa.

Trilleri saa teatteriensi-iltansa Suomessa ja Ruotsissa syksyllä 2023. Elokuvasta on tehty myös kansainvälinen levityssopimus.

Trillerin pääosissa nähdään ruotsalainen Tuva Novotny (Eat Pray Love, The Middle Man) ja suomalainen Peter Franzén (Viikingit, Beck, Johan Falk).

Elokuvan ohjaa Richard Holm, jonka käsialaa ovat muun muassa Johan Falk -elokuvasarjojen ohjaukset. Lisäksi hän on ohjannut muun muassa sarjat Koneisto, Heder ja Gåsmamman.

Elokuvan tuotannossa oli mukana noin 35 suomalaista työryhmän edustajaa ja yli 100 avustajaa.

Kuvaajana tuotannossa on Anssi Leino (Karppi, Sorjonen) ja suomalaisena osa-tuottajana Mikko Tenhunen (Tuntematon sotilas, Helene). Elokuvaa kuvataan Tampereen lisäksi Ruotsissa ja Espanjassa.

Elokuvan tarina sijoittuu Kiirunaan, jossa vuosien kaivostoiminta uhkaa romahduttaa koko kaupungin. Tampereen seudulla kuvattiin tapahtumia, jotka elokuvassa sijoittuvat nimenomaan Kiirunaan. Kuvauksia tehtiin muun muassa Sandvikin koekaivoksella.

– Tampere on kuvauspaikkana loistava. Täällä on joustava asenne ja seudun ammattilaiset ovat vertaansa vailla. Palaamme varmasti myös jatkossa kuvaamaan tänne, sanoo SF Studiosin tuottaja Joakim Hansson tiedotteessa.

– Olemme todella innoissamme, että tuotanto valitsi Tampereen. Aiemmin kuvattu Hollywood-elokuva Dual avasi hienosti tietä uusille kansainvälisille tuotannoille ja Tampereen kaupungin vahva tahtotila kehittää av-alaa kantaa hedelmää. Tampereella on paljon elokuva-alan osaamista ja kansainvälisen tason tekijöitä. Nämä tuotannot ovat loistava paikka ammattilaisille päästä entisestään kehittämään osaamistaan, toteaa Film Tampereen kehitysjohtaja Antti Toiviainen.

Business Tampereen alla toimiva Film Tampere on myöntänyt tuotannolle Tampereen kaupungin tuotantokannustimen.

Juttua muokattu: Korjattu kuvaajan nimi