Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Kirjafestareilla on taas liki 200 ohjelmanumeroa – Paikalla on laaja kattaus musiikkitähtiäkin

Pirkanmaan suurin kulttuurijuhla Tampereen Kirjafestarit kerää kirjallisuuden ja kulttuurin ystävät Tampere-taloon viikonloppuna 3.–4. joulukuuta.

Tänä vuonna Festareilla nähdään liki 200 ohjelmanumeroa. Mukana ovat muiden muassa kirjailijat Riikka Pulkkinen, Juha Hurme, Kjell Westö, Heli Laaksonen ja Iida Rauma.

Tapahtumassa tavataan myös tuoreiden tietokirjojen tähtiä, kuten muusikot Mikko Kuustonen, Pate Mustajärvi, Juha Torvinen ja Kaarle Viikate sekä odotetut uutuuskirjansa julkaisseet filosofi Esa Saarinen ja psykoterapeutti Maaret Kallio.

– Uutuuskirjan äärelle pääsee parhaiten kirjailijan itsensä kertomana, se on kirjamessujen suosion salaisuus pähkinänkuoressa. Kirjamessut tarjoavat ainutkertaisia kohtaamisia lukijoiden ja kirjailijoiden välillä. Tampereen Kirjafestareiden ohjelmasta nostan ilolla esiin esimerkiksi harvoin messuhumussa nähdyn dekkaristi Seppo Jokisen. Odotan kovasti myös filosofi Esa Saarisen uutuuskirjahaastattelua sekä tamperelaisten opiskelijoiden tekemiä suosikkikirjailijoiden haastatteluja Sorsapuistosalin aamupäivissä, ohjelmatuottaja Milla Palovaara kertoo tiedotteessa.

Ajan henki ja ihmisiä puhuttelevat aiheet näkyvät ohjelmassa: luvassa on esimerkiksi ravitsemukseen, tunnetaitoihin, rakkauden eri muotoihin, kierrätykseen, sosiaaliseen mediaan, esiintymistaitoihin, sukupuoleen ja sananvapauteen pureutuvia puheenvuoroja.

Tarjolla on myös laaja kattaus lasten- ja nuortenkirjallisuutta, urheilua ja historiaa Ukrainan sotaa unohtamatta.

Duetto-saleissa on lapsille, nuorille ja ikinuorille aikuisille suunnattua ohjelmaa. Mukana ovat muiden muassa tubettajat Elina ja Sofia esiiintymistaitovinkkeineen sekä palkitut nuorisokirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Siiri Enoranta uutuusteoksineen. Lisäksi festareilla vierailee molempina päivinä lukukoiria.

Ennakkolähdön kirjallisuuden maailmaan voi ottaa jo 2. joulukuuta, kun kirjailija ja taiteilija Tove Janssonia juhlistava Tove-festivaali saapuu ensimmäistä kertaa Tampereelle.

Pienen salin tapahtumassa ovat mukana muiden muassa pääministeri Sanna Marin ja näyttelijä Christoffer Strandberg.

Perinteinen Lumiukko-animaatiokonsertti hurmaa lauantaipäivänä Isossa salissa kahden esityksen verran, ja illalla rocktenori Jarkko Ahola nousee lavalle. Sunnuntaina hiljennytään Maaret Kallion ja artistivieras Mikko Kuustosen Tunteita ja tietoa -konsertin äärelle.