Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mika Nuojuasta tulee pian Kokki, mutta perjantaina alkaa Kolmen kimppa – "Toivottavasti minä en sössi hommaa kauhean pahasti"

Mies tekee myös ohjausdebyyttinsä teatterissa.

– Tampereella on teatteria kunnioittava ja arvostava ilmapiiri, näyttelijä ja ohjaaja Mika Nuojua vahvistaa näkemyksen, joka tunnetaan kautta maan.

Nuojua muistelee tehneensä Tampereen teattereihin hommia 1990-luvun alusta asti ja tulee aina mielellään kaupunkiin töihin.

Tällä kertaa Nuojuan toi Tampereelle Komediateatteri, jolle hän ohjaa Kolmen kimppa -parisuhdekomedian. Hilpeässä ranskalaiskomediassa yritetään erota puolisosta monenmoisin keinoin. Rooleissa ovat Marika Heiskanen, Jere Riihinen ja Tuukka Huttunen.

Mika Nuojua on aiemmin vieraillut Komediateatterissa näyttelijänä esityksillä Täti ja minä ja Pöljänpojan vakuutus. Hän pääsee ohjaustyön lisäksi tälläkin kertaa myös näyttämölle.

Nuojua näyttelee legendaarista etsivä Kokkia ohjelmistossa jatkavassa Levätkää rauhassa komisario Palmu -näytelmässä.

Komediateatterin versiossa mies hyppää Risto Korhosen saappaisiin. Kaikkein tunnetuin Kokki on tietysti Leo Jokela, joka teki roolin 1960-luvun Palmu-elokuvissa.

– Hahmoista tulee sellaisen oloisia kuin ovat tyypit, jotka roolin näyttelevät. Ei minun kannata imitoida Leo Jokelaa, Mika Nuojua määrittelee.

– Risto Korhonen teki sen hyvin Komediateatterissa. Toivottavasti minä en sössi hommaa kauhean pahasti. Ainakin olemme Riston kanssa ulkomuodoltamme hyvin samanlaisia, hän toteaa.

Nuojualla on jo pientä kokemusta etsivä Kokkina olemisesta.

– Esiinnyimme Heikki Kinnusen kanssa noin 15 vuotta sitten Helsingin Senaatintorilla poliisien juhlassa soittokunnan kera. Lauloimme yhdessä Leo Jokelan bravuurin Silmät tummat kuin yö ja näyttelimme myös pari kohtausta Palmu-elokuvista, Mika Nuojua naureskelee.

Kolmen kimpan ensi-ilta on 9. syyskuuta. Komediateatterin toinen ensi-ilta on Arthur Conan Doylen tunnetuin Sherlock Holmes -seikkailu Baskervillen koira, joka nähdään 15. lokakuuta alkaen.