Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on Lempäälän tuleva asuntomessualue – 12 hehtaaria, 350 asukasta...

Lempäälässä järjestetään Asuntomessut vuonna 2026.

Messuhankkeessa pyritään nostamaan muun muassa ilmastopositiivisuutta, yhteisöllisyyttä ja elämyksellisyyttä. Tänä syksynä alueelle sekä tehdään pieniä asemakaavamuutoksia että suunnitellaan infraa. Ensi vuonna alkaa infran rakentaminen ja tonttien kilpailuttaminen sekä rakentajien valinta.

– Ilmastopositiivisuus näkyy alueella jo nyt asemakaavamääräyksissä, joissa ohjataan puurakentamiseen. Muut ilmastopositiiviset ratkaisut suunnitellaan messuhankkeen edetessä, kertoo Asuntomessut Lempäälässä -tapahtuman projektipäällikkö Pekka Seppänen tiedotteessa.

Saikan Asuntomessualue sijaitsee lähellä Ideaparkkia. Ideaparkin läheisyys antaa myös näkyvän paikan uusien oheistapahtumien järjestämiselle messujen ajan.

– Millaisia ja mitä kaikkea nämä oheistapahtumat ovat, sitä emme vielä tiedä. Näidenkin suunnittelu alkaa, kertoo Seppänen.

Alueelle rakennetaan jo messuaikana alakoulu, josta toivotaan. alueen niin sanottua yhteisöllistä keskipistettä. Alakoulun tiloja, kuten saleja ja luokkia, voidaan käyttää myös kouluajan ulkopuolella.

– Toivomme, että koulun tilat olisivat luonnollinen jatkumo omalle kodille ja ihmiset voivat kokoontua sinne viettämään aikaa yhdessä, tiivistää Seppänen.