Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Hervantaan tulee uusi päiväkoti – Rakentaminen alkaa lokakuussa

Puretun päiväkodin ja koulun tontille rakennetaan uusi Kisapuiston päiväkoti Etelä-Hervantaan. Päiväkodin tontti rajautuu Atomikatuun, Teräspolkuun, Valtaraittiin ja pysäköintialueeseen.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 7. syyskuuta Kisapuiston 240 lapselle tarkoitetun päiväkodin hankesuunnitelman, vuokrasopimuksen ja rakennuttamissopimuksen.

Päätöksen ehtona on, että myös sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyy hankesuunnitelman. Uuden päiväkodin rakennustyöt alkavat lokakuussa, ja suunnitelman mukaan tilat ovat käyttökunnossa tammikuussa 2024.

Tilaa on yhteensä 3 591 bruttoneliömetriä. Pinta-ala koostuu päivähoidon ryhmätiloista, keittiöstä ja ruokasalista, liikuntasalista, hallinnon tiloista ja niitä palvelevista aputiloista. Uudisrakennuksessa on henkilöhissi.

Asiakkaiden käytössä oleviin tiloihin on esteetön pääsy. Kaikki tilat on suunniteltu iltakäytön mahdollistaviksi, ja tästä syystä liikuntasaliin on suunniteltu erillinen sisäänkäynti.

Hankkeen toteuttaa Hoivatilat Oy vuokrahankkeena. Rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy. Päiväkodin toteutuskustannukset ovat rakennuttamisen, suunnittelun ja rakennustöiden osalta yhteensä 8 900 000 euroa. Hoivatilat Oy vuokraa kiinteistön Tampereen kaupungin käyttöön 20 vuodeksi hankkeen valmistumisesta alkaen. Se myös vastaa palvelukokonaisuuden tuottamisesta sekä kiinteistön käytettävyydestä ja ylläpidosta.

Kokonaisvuosivuokrasta varhaiskasvatuksen osuus on 583 500 euroa per vuosi, Pirkanmaan Voimia Oy:n osuus 26 801 euroa per vuosi, ja kokonaisvuokra on yhteensä 610 302 euroa vuodessa.

Päiväkoti toimii tällä hetkellä väistötiloissa Kanjonin siirtokelpoisessa päiväkodissa ja koulu Pelipuiston Lähipalvelukeskus Oy:n tiloissa.