Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mies, josta piti tulla 20 vuotta sitten tamperelainen heittää keikan torstaina Tampere-talossa – "Kaikkea ei auta paljastaa, mutta..."

Arttu Wiskari aloittaa torstaina Tampere-talosta 20 keikkaa käsittävän konserttisalikiertueen.

Elettiin vuotta 2003, kun espoolainen rautakauppa päätti lähettää työntekijänsä vuodeksi Tampereelle töihin. Työntekijä majoittui välillä hotellissa keskellä Hatanpään teollisuusaluetta, välillä Peltolammilla.

Sitten työntekijä meni ja rakastui tamperelaiseen naiseen. Pariskunta asui Rautatienkadulla vuoden verran niin, että työntekijä oli naisen luona 3-4 päivää viikossa.

– Rakastuin kaupunkiin samantien. Kämppä oli sijainniltaan kiva, sillä sieltä pääsi nopeasti Oluthuoneelle lukemaan päivän lehdet. Ravintola 2H+K on sellainen, että kun siitä menee nykyäänkin ohi, katsoo että onko vapaata pöytää niin pääsisi syömään.

Työntekijä ajatteli, että voisi muuttaa Tampereelle pysyvästikin. Alkavat urasuunnittelmat kuitenkin perustelivat sen, että elämää olisi syytä kuitenkin jatkaa Espoossa.

Sittemmin rautakaupan työntekijästä tuli levylaulaja. Arttu Wiskari.

Kämppä oli kiva, sillä sieltä pääsi nopeasti Oluthuoneelle lukemaan päivän lehdet.

Torstaina Arttu Wiskari aloittaa Tampere-talosta konserttisalikiertueen, joka käsittää 20 keikkaa ympäri Suomen noin kuukaudessa. Tahti on ripeä ja yllätyksiä on luvassa. Kesäiset sairastelut on selätetty ja mies sanoo olevansa hyvässä kunnossa.

– Kaikkea ei auta paljastaa, mutta sen verran voi sanoa että keikoilla tullaan kuulemaan esimerkiksi tangoa. Konsertit on rakennettu kaksiosaisiksi, toinen osa on vähän kevyempää soittamista ja toisessa osassa mennään bändin kanssa kunnolla. Olen innoissani yhtyeestäkin: kaikki soittajat myös laulavat ja mukana on sellaisiakin tyyppejä, jotka hoitavat sen osaston paremmin kuin meikäläinen, Wiskari naurahtaa.

Luvassa on myös leirinuotiomeininkiä.

– Ajatus on se, että jutellaan paljon yleisön kanssa. Tuskin puhun kuitenkaan suomalaisesta jääkiekosta. Tamperetta on sillä saralla myös syytä kehua, sillä on hienoa että lajilla on hienot puitteet nyt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Yleisesti on tiedossa, että Teemu Selänne on erittäin hyvä ystävä Wiskarin kanssa. Selänne on viime aikoina ollut paljon julkisuudessa Jokerit-vyyhdin kanssa.

– Tuskin soitan Teemulle konserttisalista! Meillehän kehittyi vahingossa sellainen tapa, että soitamme toisillemme juhannusaattona: ihan sama, olenko silloin lavalla vai en.

– Ensimmäisellä kerralla olin juuri lopettelemassa biisiä, kun huomasin että puhelin on jäänyt taskuun ja se soi siellä. Kurkkasin, että Teemuhan se siellä soittaa. Se lähti sitten vähän lapasesta: lopulta Teemu pääsi keskustelemaan tuhatpäisen yleisön kanssa ja laulettiin yhdessä Mökkitietä, mikä on hänen suosikkibiisinsä, Wiskari nauraa.

Vuonna 1984 syntynyt Wiskari on kymmenen vuoden uran aikana käytännössä sementoinut itsensä suomalaisen musiikkimaailman ytimeen. Toisella tavalla sanottuna kysyntää on niin paljon kuin vaan jaksaa tehdä.

– Nyt tuntuu hyvältä, tärkeintä on huolehtia omasta jaksamisesta. Olen haaveillut siitä, että voisin pitää kokonaisen vuoden verran lomaa, hän kertoo.

Arttu Wiskari keikalla Tampere-talossa torstaina 8. syyskuuta kello 19.