Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pataconia, fritadaa, maapähkinämajoneesia... tällä taideteoksella voitettiin Tamperradan ravintoloiden pintxokilpailu – "Komponentit tukivat pääraaka-aineen makumaailmaa"

Kaupungin parhaaseen pintxoon kuului tänä vuonna pataconia, fritadaa, maapähkinämajoneesia, punakaalta ja paahdettua maissinjyvää

Kilpailun voitti tuomariäänillä Salsallada ja Tampinkoski uusi viime vuotisen yleisönsuosikkipaikkansa sekä järjesti parhaan tunnelman.

Tamperrada pintxofestivaalia vietettiin 10. kerran 30.8.–3.9. Tampereella. 50 ravintolaa tarjosi pintxo-osaamistaan pieninä viiden päivän ajan.

Salsalladan pintxon olivat suunnittellleet Ville Laine ja Lauri Pikkarainen.Salsalladan eteläamerikkalaisvaikutteinen pintxo maistui tuomaristolle.

– Kokonaisuus oli pintxomainen helposti syötävä. Kaikki komponentit tukivat pääraaka-aineen makumaailmaa ja lopputulos oli herkullinen, kilpailun päätuomari Mikko Reinikka kertoo.

Tamperrada pintxokilpailun tuomaristo arvioi ravintolat kahdessa päivässä ja arvosteli annokset asteikolla maku 60, ulkonäko 20 ja innovatiivisuus 20.

Tuomaristossa olivat mukana keittiömestarit Anette Mellin ja Pekka Terävä sekä baskilainen enologi Juan Antonio Bilbao ja tapahtuman perustaja Mikko Reinikka. Kaikkien neljän tuomarin shortlistalle ylsivät myös ravintola Damin jättikatkaraputikkari ja ravintola Tampinkoskin Paijan possusta valmistettu annos.

– Kokonaistaso oli selvästi noussut viime vuodesta, vieraileva tuomari Pekka Terävä kommentoi.

– Edelleen joissakin annoksissa oli niin sanotusti mopo karannut käsistä ja pääraaka-aine hukkui liian innostuksen riemuun. Annoksen suunnittelussa pitää muistaa aina maistaa, maistaa, maistaa ja vielä kerran maistaa. Pääraaka-aineen on kuitenkin oltava aina pääosassa.

Yleisön suosikiksi nousi viime vuoden tapaan Tampinkoski, joka pokkasi myös Paras tunnelma -palkinnon. Kilpailuannoksena tarjoiltiin urjalalaisen Paijan tilateurastamon ylikypsää possua, talon omaa barbequekastiketta, pico de galloa ja limemajoneesia rapean tortillan päällä.

Ravintolassa oli hyvä tunnelma, tuotteet olivat kauniisti esillä heti sisäänastuttaessa ja baskilainen soittolista kuului taustalla. Baskilaistuomari Juan Antonio Bilbao valitsi Tampinkosken Paras Tunnelma –erikoispalkinnon saajaksi.

Pintxon filosofia on lähtöisin Baskimaasta, mutta Tampereella tapahtuman idea on tuoda esiin tamperelaisten ravintoloiden omaa osaamista ja liikeideaa. Tamperrada on koko perheen herkullinen kaupunkisuunnistus, jossa saa pikkurahalla tutustua itselle uusiin ravintoloihin ja löytää uusia kävelyreittejä kaupungin keskustassa. Ilahduttavaa oli että myös paljon lapsiperheitä oli liikkeellä.