Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuinka kovaa ja kuinka pitkään musiikki saa terasseilla pauhata? – Tampere kysyy nyt asukkailta mielipiteitä

Kuinka pitkään soitto saa asukkaiden mielestä soida Tampereen terasseilla? Tampereen kaupunki kartoittaa nyt asukkaiden näkemyksiä terassimusiikista.

Tampereella on musiikin äänentoisto kielletty ulkotiloissa kaikkina viikonpäivinä kello 22–7 nykyisten ympäristönsuojelumääräysten mukaan. Tämä koskee niin artistien esittämää musiikkia kuin kaiuttimista tulevaa taustamusiikkia. Käytännössä hiljaistakaan musiikkia ei ole saanut soittaa kello 22 jälkeen. Vain erillisellä melupäätöksellä voi aikarajasta poiketa tilapäisesti.

– Tampereella terassikulttuuri on monipuolistunut ja kehittynyt viime vuosina. Ravintolakulttuurin muuttuessa alan yrittäjät ovat halunneet nostaa yhteiseen keskusteluun terassimusiikkiin liittyvät määräykset. Haluammekin nyt kysyä tamperelaisten näkemystä terasseilla soitettavan musiikin voimakkuudesta ja aikarajoista, Tampereen kaupungin ympäristöpäällikkö Kati Skippari kertoo tiedotteessa.

Terassien musiikki Tampereen yössä -kysely on avoinna 18. syyskuuta saakka. Vastaajia pyydetään ottamaan kantaa, mihin kellonaikaan arki- ja viikonloppuöinä musiikkia saisi soittaa ja sallittaisiinko vain hiljainen taustamusiikki vai myös äänekkäämpi musiikki. Vai jatketaanko nykyiseen tapaan?

– Toivomme runsaasti vastauksia eri intressiryhmiltä, asukkailta, terassien asiakkailta ja yrityksiltä. Vastauksia hyödynnämme, kun arvioimme olisiko melumääräysten aikarajoja syytä muuttaa ja miten, ympäristöpäällikkö Kati Skippari toteaa.

Useimmissa Suomen kunnissa terassien yöaikaista musiikin äänentoistoa rajoitetaan jossain määrin. Osassa kunnista ei ole asetettu aikarajoja äänentoistolle, vaan niissä on rajoitettu muun muassa häiritsevän musiikin soittamista. Myös Euroopan useissa kaupungeissa yöaikaista musiikin soittoa säännellään eri tavoin.