Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Historiallinen päätös: Liiga siirtyy ammattituomarijärjestelmään – Tässä ovat 7 ensimmäistä miestä

Jääkiekon kotimaiseen miesten pääsarjaan eli Liigaan tulee kaudelle 2022–23 merkittävä muutos, kun se ottaa käyttöön ammattituomarijärjestelmän. Liigan palkkalistoilla on alkuvaiheessa seitsemän päätoimista erotuomaria. He ovat Antti Boman, Riku Brander, Mikko Kaukokari, Joonas Kova, Aleksi Rantala, Anssi Salonen ja Kristian Vikman.

– Olen todella tyytyväinen, että saimme tämän valmiiksi. Teimme valtavasti töitä koko kesän ajan, ja lopputulos on seitsemän päätoimista erotuomaria Liigassa. Kyseessä on vasta pitkän tähtäimen suunnitelman ensimmäinen vaihe, mutta pidän tätä erinomaisena starttina, sanoo Liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki tiedotteessa.

Pitkän tähtäimen suunnitelmalla Kivimäki viittaa siihen, että kaudelle 2023–24 on pyrkimys palkata jälleen uusia päätoimisia tuomareita ja jatkaa sen jälkeen hallitusti valitulla kehityslinjalla, kunnes Liigassa on täysin ammattilaistunut tuomarijärjestelmä.

– Haluan korostaa, että tästä ensimmäisestä vaiheesta jäi ulos erinomaisia kandidaatteja. Me Liigassa arvostamme valtavasti kaikkia tuomareitamme, olivat he millaisen sopimusrakenteen alaisia tahansa. Ilman tuomareita ei ole peliä. He ovat Liigan kokonaisuuden kannalta aivan keskeinen ryhmittymä – ja sama tietysti pätee kaikkiin sarjatasoihin, Kivimäki painottaa.