Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Aaltola on Tampereen yliopiston Vuoden Alumni – "Aikani Tampereella oli tärkeä solmukohta omassa elämässäni"

Tampereen yliopiston Vuoden Alumniksi on valittu Ulkopoliittisen instituutin johtaja, politiikantutkija Mika Aaltola.

Tampereen yliopiston Vuoden Alumni -tunnustuksen saajat edustavat yliopiston tuottamaa osaamista ja tekevät omalta osaltaan näkyväksi yliopiston vaikuttavuutta ja alumnien merkitystä ympäröivälle yhteiskunnalle.

Valinnan kriteerejä ovat muun muassa uraauurtavuus omalla alalla, yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä yliopiston, yhteiskunnan ja alumnien vuorovaikutuksen edistäminen.

Mika Aaltolan Vuoden Alumni 2022 -valintaan vaikutti hänen ajankohtainen, näkyvä ja yhteiskunnallisesti vaikuttava roolinsa. Aaltola on ollut yksi näkyvimmistä asiantuntijoista muun muassa käynnissä olevaan Ukrainan sotaan ja useisiin muihin ajankohtaisiin maailmantapahtumiin liittyen. Hän sai myös paljon kannatusta julkisessa Vuoden Alumni -ehdotusten haussa.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja, politiikan tutkija Mika Aaltola on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden tohtoriksi ja toimii yliopistossa dosenttina.

Hän on tehnyt pitkän uran politiikan tutkimuksen parissa, kirjoittanut useita kirjoja ja tekee politiikan taustoja näkyväksi ja ymmärrettäväksi myös valtakunnan mediassa.

– Yliopistolta saamaani kriittistä tutkimustyyliä on helppo soveltaa myös tutkimukseen, joka koskettaa tätä aikaa. Akateemisessa tutkimuksessa on osattava perustella ja tunnettava myös teoriakenttä. Tampereella on hyvä tausta tuottaa yhteiskuntatieteellistä tutkimusta, ja aikani Tampereella oli tärkeä solmukohta omassa elämässäni. Arvostan tavattomasti rauhaa, jonka yliopisto soi tutkimuksen tekemiselle, Aaltola sanoo tiedotteessa.

Mika Aaltola on lisäksi valittu Tampereen Dosenttiyhdistys ry:n Vuoden Dosentiksi 2022 roolistaan kansainvälisen politiikan dosenttina Tampereen yliopistossa. Vuodesta 2003 lähtien jaettu Vuoden Dosentin kunnia-arvo ja dosenttipalkinto myönnetään Tampereen yliopiston tai entisen Tampereen teknillisen yliopiston ansioituneelle dosentille.