Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Vuoden yrittäjät palkittiin – "Palkittuja yhdistävät oivallus rakentaa liiketoimintaa omien vahvuuksiensa varaan ja pitkäjänteinen työ omien tavoitteiden saavuttamiseksi"

Tampereen Vuoden yrittäjänä palkittiin kaksi: porrassiivoukseen erikoistunut Siivousmix Oy ja viestintätoimisto More Than Wordsin yrittäjä Anne Kastarinen. Palkinnot luovutettiin Tampereen Raatihuoneella tänään Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta.

Palkitsemisen takana on Tampereen yrittäjät. Tampereen yrittäjien puheenjohtaja Mirka Lahti kertoo, että Vuoden yrittäjä -palkinto on saajalleen henkilökohtainen huomionosoitus hyvin tehdystä työstä, mutta yhtä lailla sillä halutaan viestiä yrittäjyyden merkityksestä laajemminkin.

– Tampereella toimii kymmenisentuhatta yritystä yksinyrittäjistä kansainvälisiin konserneihin. Isojen yritysten merkitys korostuu, kun puhutaan veroeuroista tai työllisyydestä, mutta myös pienemmillä yrityksillä on väliä. Pienet ja keskisuuret yritykset tuottavat kaupunkilaisille monia tärkeitä lähipalveluita sekä pitävät huolta keskustan ja lähiöiden elinvoimaisuudesta – ja toki tekevät oman osansa myös veroeurojen ja työllisyyden hyväksi, Lahti sanoo tiedotteessa.

Siivousmix Oy:stä palkintoa olivat vastaanottamassa toimitusjohtaja Mikko Haarnin lisäksi Liisa Haarni, Jyrki Haarni ja Marko Haarni.

– Tampereen Vuoden yrittäjä -palkinto on mahtava huomionosoitus ja olen siitä kiitollinen. Haluan välittää kiitokset myös työntekijöillemme ja asiakkaillemme, ilman heitä ei olisi Siivousmixiäkään, Siivousmixin kehitysjohtajana työskentelevä yrityksen perustaja Liisa Haarni sanoo tiedotteessa.

– Palkinto antaa myös hyvällä tavalla vahvistuksen siitä, että olemme vuosien varrella tehneet ehkä paljonkin asioita oikein, ja tästä on hienoa jatkaa eteenpäin. Lähiaikoina pyrimme viemään sukupolvenvaihdoksen päätökseen. Pyrimme myös aina kehittymään työnantajana ja kasvattamaan toimintaamme kannattavasti.

Anne Kastarisen Vuoden yrittäjä -palkinto pääsi yllättämään täysin.

– Näin viestintäalan yrittäjänä fokus on niin tiukasti asiakkaiden onnistumisissa ja heidän menestystarinoidensa rakentamisessa, että usein unohtuu katsoa peiliin. Tällainen tunnustus tuntuukin todella hienolta, etenkin kun se nostaa samalla valokeilaan kaikki yksinyrittäjät ja heidän merkityksensä yritysmaailmassa ja yhteiskunnassa laajemminkin, Kastarinen kommentoi tiedotteessa.

Mirka Lahden mukaan palkittuja yrityksiä yhdistävät oivallus rakentaa liiketoimintaa omien vahvuuksiensa varaan ja pitkäjänteinen työ omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Siivousmix on luonut toimivan strategian ja pitäytynyt siinä tarjoten porrassiivousta Tampereen keskustan alueella jo 30 vuoden ajan. Meneillään oleva sukupolvenvaihdos luo jatkuvuutta ja työtä myös tulevaisuudessa. Laatu on aina ollut keskeinen yrityksen toiminnan mittari, hän toteaa.

– More Than Words -viestintätoimiston yrittäjä Anne Kastarinen puolestaan on oivallinen esimerkki työelämän muutoksesta. Perinteisten käsityöläisammattien lisäksi monet tietotyöläiset toimivat tänä päivänä Annen tapaan yksinyrittäjänä. Hän osoittaa, että yksinyrittäjäkin voi toimia kumppanina suuryrityksille ja edetä aina kansainvälisille markkinoille asti.