Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen kouluissa katsotaan maanantaiaamuna juhlalähetystä Tampereelta – "Viikko on lapsille ja nuorille hieno mahdollisuus pohtia omia haaveitaan"

Työelämän ja yritteliäisyyden teemaviikko näkyy Tampereen kouluissa ja oppilaitoksissa

Tampereen koulut ja oppilaitokset viettävät ensi viikolla 5.–9. syyskuuta työelämän teemaviikkoa.

Yritteliäs Tampere –Työelämäviikon aikana oppilaat ja opiskelijat tutustuvat työelämään ja yritteliäisyyteen monin tavoin.

Teemaviikon avaa huomenna maanantaina valtakunnallisen Yrittäjän päivän juhlalähetys, joka tänä vuonna lähetetään Tampereelta.

Tässä noin tunnin mittaisessa, peruskoululaisille suunnatussa juhlalähetyksessä inspiroidutaan nuorten yrittäjien haastatteluista ja kuullaan valtiovarainministeri Annikka Saarikon (kesk) ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikosen (kok) puheet.

Talous ja nuoret TAT järjestää Yrittäjän päivän juhlalähetyksen yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Lähetys huipentuu Gasellit -yhtyeen live-keikkaan. Lähetyksen juontaa taikuri ja mentalisti Johannes Malkamäki. Verkkolähetystä voi seurata maanantaina 5. syyskuuta kello 9.00-9.45 Talous ja nuoret TATin verkkosivuilla .

Raatihuoneen ja Sampolan edessä on Yrittäjän päivään ja tapahtumaviikon avaukseen liittyvä juhlaliputus huomenna maanantaina.

Yritteliäs Tampere – Työelämäviikkoa vietetään Tampereella nyt neljättä kertaa. Tapahtuman suojelijana on Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Viikko on lapsille ja nuorille hieno mahdollisuus pohtia omia haaveitaan, vahvuuksiaan ja sitä, miten haaveitaan voi toteuttaa. Toivon, että kaikilla on hauskaa työelämään ja yrittäjyyteen tutustuessaan, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, tiedotteessa.

Tampereen teemaviikon aikana myös varhaiskasvatuksessa nostetaan esiin tärkeitä yritteliäisyyteen ja työelämään liittyviä aiheita. Varhaiskasvatuksessa luodaan pohja lapsen elinikäiselle yritteliäisyydelle, jota harjoitellaan sinnikkyyskasvatuksen keinoin. Jo pienet lapset harjoittelevat sinnikkyyttä päivittäin muun muassa pukemistilanteissa.

Lasten ideoista kehitellään esimerkiksi projekteja, joissa opetellaan tekemään asioita yhdessä valmiiksi. Aihetta tarkastellaan toiminnallisesti: tutkien, leikkien ja kokeillen. Leikin kautta käsitellään muun muassa unelmia ja tutustutaan eri ammatteihin.

Perusopetuksen kouluissa järjestetään viikon aikana yhteisenä ohjelmana erilaisia kilpailuja, etätyöpajoja ja etävierailuja.

Viikon ohjelmassa ovat 1.-3. luokkien Työssä! -valokuvauskilpailu, 7. luokkien etätyöpajat, 8. luokkien Yritteliäs koulu -videokilpailu sekä 9. luokkien Tampere Business Race -kilpailu, jossa oppilaat kiertävät keskustassa suorittamassa yrittämiseen ja työelämään liittyviä tehtävärasteja. Tamperelainen on mukana yhteistyössä Tampere Business Racessa.

Yläkoulujen ohjelmassa on lisäksi KeyNote Speaker -etävierailu, jossa yrittäjät kertovat oman yrittäjätarinansa tai kuullaan kokemuksia työelämästä (Roni Back, Helena Riihitupa ja Pete Poskiparta). Lisäksi koulut voivat laatia teemaviikolle omaa ohjelmaa.

Lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa yrittäjyys- ja työelämätaidot ovat teemaviikolla esillä monipuolisissa yhteisissä tapahtumissa. Lisäksi toimipisteissä järjestetään omia tapahtumia. Tarjolla on muun muassa Yrittäjyyspolku-paneeli, jossa kuullaan opiskelijoiden omia kokemuksia yrittäjyydestä, Yrittäjän taloustaidot -tapahtuma, Sammonkatu Fest sekä Open Stage -tilaisuus, jossa yritysvieraana on muun muassa startup-yritys Commu app. Lisäksi järjestetään Ensimetrin webinaari työelämän muutostrendeistä.

Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto tarjoavat asiantuntemusta työelämäviikon ohjelmaan. Proakatemia ja korkeakouluyhteisön yrittäjyysopintoja tarjoava HUBS järjestävät aloittaville opiskelijoille tietoiskuja yrittäjyysopintojen tarjonnasta.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut ovat myös mukana teemaviikolla. Palvelut yhdistävät työtä ja tekijöitä, jotta tamperelainen työelämä kehittyy ja kasvaa. Työllisyys- ja kasvupalvelut tuovat työelämäviikkoon työelämätaitojen, yrittäjämäisen asenteen ja oman osaamisen tuotteistamisen näkökulmaa.

Teemaviikon järjestää Yritteliäs Tampere -verkosto, jossa ovat mukana varhaiskasvatus, perusopetus, toisen asteen koulutus, korkeakoulut sekä kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut. Työelämäviikkoon ja sen järjestelyihin osallistuu ihmisiä ”taaperosta tohtoriin” eli varhaiskasvatuksesta yliopistoon.