Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere Rock City | Onko tässä seuraava iso bändi? Keikalla lauantaina Olympiassa – "Nykyhetkelle antautumalla löydät oman todellisen itsesi"

Rock’n’rollin avulla pääsee kauas, tietää pitkätukkaporukka Shiraz Lane.

Suomalaisen rockskenen kuumimpiin vientilupauksiin kuuluva Shiraz Lane julkaisi elokuun puolivälissä kolmannen albuminsa Forgotten Shades Of Life.

Tänä vuonna esiintymislavoilla ahkeroinut yhtye on tarjoillut faneilleen makupaloja uudesta albumistaan ennakkoon julkaisemalla biisit Scream ja Disconnect From The Matrix.

Pitkäsoiton avausraita Back to Life on puolestaan rockilottelu, joka kutsuu juhlistamaan livekulttuurin henkiin heräämistä synkkien aikojen jälkeen.

Albumille nimen antanut Forgotten Shades Of Life sukeltaa sen sijaan mystisempään tunnelmointiin ja kannustaa kuulijaa unohtamaan arkisen putkinäköisyyden.

– Levyn nimikkokappaleen jätimme tarkoituksella raakileeksi ennen kuin menimme studioon. Meillä oli riffi valmiina, muttei sen enempää.

Tämä paketti kuuluu aukaista rauhassa.

– Halusimme jättää biisiin tietynlaista primitiivistä hiomattomuutta ja hetken huumaa. Yhtenä iltana sävelsimme kappaleen kerralla loppuun ja äänitimme sen heti talteen, rumpali Ana Vilkkumaa kertoo.

Tuore albumi palaa rockmusiikin peruspilareiden äärelle: varmaotteinen yhtye soittaa itse säveltämäänsä musiikkia täydellä sydämellä. Paljon aikaa tien päällä ja treenikämpällä viettäneelle bändille luonnollisin ratkaisu oli äänittää albumi livenä.

Soittamisen ilon pystyy aistimaan koko levyn läpi.

– Forgotten Shades Of Life seikkailee ihmisten kokemusten ja tunnetilojen läpi ja muodostaa yhtenäisen ilmaisuvirran. Visio, intuitio ja musiikillinen kemia kuljettavat kokonaisuutta alusta loppuun.

– Tämä paketti kuuluu aukaista rauhassa ja antaa sen tuudittaa hetkeksi kauas arkisista huolista, kitaristi Miki Kalske kertoo.

Shiraz Lanen kesä kului keikoilla. Viisi viikkoa Crashdïetin kanssa Eurooppaa kiertänyt bändi lämmitteli lauteet Helsingissä rocklegenda KISSille.

Nyt on vuorossa Forgotten Shades Of Life -levyn julkaisukiertue, joka saavuttaa Tampereen Olympian lauantaina.

Luvassa on suuria tunteita muun muassa Scream-biisin hengessä.

– Nykyhetkelle antautumalla löydät oman todellisen itsesi, löydät sisäisen rauhan ja voiman; hiljentymällä ja katsomalla sisimpääsi, laulaja Hannes Kett visioi.

Shiraz Lane Olympiassa la 3.9.