Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MT-gallup: Sanna Marin on suomalaisten suosikki seuraavaksi pääministeriksi, Ohisalon kannatus kyntää pohjamudissa – "Pikemmin noussut kuin laskenut"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on edelleen suosikki myös seuraavaksi pääministeriksi. Marinia kannattaa pääministeriksi 27,3 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista. Asia käy ilmi Maaseudun Tulevaisuuden tekemästä gallupista.

Kantar TNS Agrin tekemään kyselytutkimukseen vastasi 1 021 suomalaista satunnaisotannalla. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Osaotosten tulokset ovat suuntaa-antavia.

Gallup tehtiin elokuun viimeisellä viikolla. Niin sanottu bilekohu alkoi 17. elokuuta.

– Ei ole nähtävissä, että Marin olisi kärsinyt tästä kohusta. Kohu pääministerin juhlimisesta ei ole vaikuttanut Marinin henkilökohtaiseen suosioon näiden tulosten valossa, sanoo valtio-opin professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista Maaseudun Tulevaisuudelle.

Mielenkiintoista kyselytutkimuksen tuloksissa on vihreiden kannattajien suhde asiaan. Heistä 60 prosenttia kannattaa Sanna Marinia, oman puolueen puheenjohtajaa Maria Ohisaloa 17,1 prosenttia.

Ohisalon kokonaiskannatus on 1,9 prosenttia koko kyselyssä. Sillä jäädään muun muassa Liike Nytin Hjallis Harkimon taakse.

– Kyllä se jotain kertoo siitä, että Ohisalon poliittinen johtajuus ei kanna pääministeritasolle asti, Grönlund arvioi.

Listan kahden kärki erottuu selvästi. Kokoomuksen Petteri Orpoa kannattaa 19 prosenttia vastaajista, ja sen jälkeen perussuomalaisten Riikka Purraa 5,8 prosenttia vastaajista.

– Se voi haitata jonkun verran Purraa ja perussuomalaisia. Ihmiset rupeavat ymmärtämään, että pääministerikisa käydään näiden välillä, Kimmo Grönlund arvioi.