Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan palkinto myönnettiin vasta vuoden valmiina olleelle rakennukselle, mutta perusteluissa huomioitiin myös sujuva rakentaminen

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Nokia-areenan yhteistyökonseptille ja Nokia-areenalle Pirkanmaan palkinnon.

Palkinnon perusteena on täysin uuden konseptin luominen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän suuren areenan rakentamisessa aikataulussaan, Tampereen ydinkeskustaan vilkasliikenteisen junaradan päälle, vaikeana korona-aikana ja monen toimijan yhteistyön tuloksena.

Palkinto luovutettiin torstaina Pirkan päivän vastaanotolla Tampereella.

Pirkanmaan palkinnon vastaanottivat yhdessä Nokia Arenan toimitusjohtaja Marko Hurmeen kanssa Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro ja Ilveksen asiakkuus- ja kehitysjohtaja Mikko Mattila.

Pirkanmaan palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta, pirkanmaalaista identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä Pirkanmaalla tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi Pirkanmaan maakunnan asukkaille.

Palkinto sisältää Valkohäntä-veistoksen ja 7 000 euron rahapalkinnon maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta.

Maakuntahallitus päätti myöntää myös erillisen kunniamaininnan Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelusta sen valmistelijoille. Kunniamaininta luovutettiin Tampereella aamupäivällä Pirkanmaan hyvinvointiseminaarissa.

Kunniamaininnan myöntämisen perusteena on korkealla kunnianhimolla toteutettu edelläkävijäyhteistyö, jollaisella hyvinvointialuetta on viime vuosina valmisteltu. Tämä kansallisestikin noteerattu työ toimii hyvänä pohjana myöhemmälle hyvinvointialueen kehittämiselle. Kunniamaininnan ottivat vastaan Kari Hakari, Jukka Alasentie ja Jaakko Herrala.