Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen elokuvaihmeen juurisyy palkittiin – "Tampereen tunnettuus kansainvälisesti houkuttelevana tuotantopaikkana kasvaa"

Film Tampereen ja Tampereen kaupungin tuotantokannustin on palkittu vuoden Vuoden Screen -tekona.

Av-alan palkintoja jaettiin Helsingissä eilen keskiviikkona järjestetyssä av-alan ammattilaisten Screen Helsinki -tapahtumassa.

Palkinnon ottivat vastaan Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen ja asiantuntija Fanny Heinonen.

Palkintokriteerien mukaisesti Vuoden Screen-teko on osoittanut poikkeuksellista innovatiivisuutta ja rohkeutta ja toiminut koko alaa nostattavana, inspiroivana esimerkkinä. Tampereen tuotantokannustin valittiin voittajaksi alan ammattilaisten laatiman ehdokasasettelun pohjalta.

– Tampereella on tehty jo vuosia hyvää työtä av-alan ja filmiteollisuuden kehittämiseksi ja on hienoa, että Tampereen tunnettuus kansainvälisesti houkuttelevana tuotantopaikkana kasvaa. Tavoitteenamme on kehittää koko elämystalouden alaa vahvasti eteenpäin ja auttaa koko laajan elämystalouden piirin ammattilaisia hyötymään toistensa osaamisesta ja ideoista, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) tiedotteessa.

Tampereen tuotantokannustin on 10–15 prosentin maksuhyvitys Tampereella syntyneistä tuotantokustannuksista. Kannustinta voivat hakea elokuvat, draamatuotannot, dokumenttielokuvat, ammattimaiset viihdetuotannot sekä VR-tuotannot. Kannustimen tavoitteena on tavoitteena tukea av-alaa yhtenä luovien alojen keskeisenä teollisuudenhaarana ja tehdä Tampereesta yhä vahvempi elämystalouden keskus.

Tuotantokannustimen idea lähti liikkeelle av-alalta ja otettiin käyttöön vuonna 2018. Sillä on tuettu yli sataa Tampereella kuvattua elokuvaa tai sarjaa. Niistä tunnetuimpia ovat yhdysvaltalaiselokuva Dual, Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia sekä esimerkiksi Komisario Koskisen tuotantokaudet.

– Kannustimella on ollut selkeä vaikutus av-alan kasvun vauhdittamisessa ja tuotantoketjujen alueellisessa syntymisessä. Av-ala on Suomessa 1,7 miljardin euron teollisuudenhaara, jossa on paljon kasvupotentiaalia. Tästä on hyvä jatkaa työtä Tampereen aseman vahvistamiseksi av-tuotantojen keskuksena, sanoo ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

Tampereen tuotantokannustinta hallinnoi Business Tampereen alla toimiva Film Tampere.

Screen Helsinki -tapahtuman järjestää Suomen av-alan tuottajien etujärjestö APFI.