Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Centrumin talon uusi elämä alkoi, tilaan tyrkyllä ravintolakin – "Tampereen Hämeenkatu on kaupunkien kaduista hyvä esimerkki..."

Click Shoes avaa Hämeenkatu 11:ssä pian. Tyhien liiketilojen muut täyttäjät selvinnevät vuodenvaihteen jälkeen.

Kolmisen vuotta tyhjillään ollut liiketila entisessä Centrumin talossa saa uutta toimintaa syyskuun alussa, jolloin suomalainen kenkäliikeketju Click Shoes avaa myymälän rakennuksen katutasossa.

Kiinteistön vuokrauksesta vastaava Leeni Andersson Kevasta kertoo, että neuvottelut talon muiden liiketilojen vuokraamisesta ovat edenneet pitkälle muutaman tahon kanssa, mutta Keva ei ole Click Shoesin lisäksi tehnyt yhtään vuokrasopimusta tiloihin.

Jos käynnissä olevat neuvottelut etenevät maaliin asti, täytyy liiketiloissa tehdä muutostöitä. Se saattaa tarkoittaa ravintolan tuloa rakennukseen.

– Ravintolatoiminta on mahdollista, Leeni Andersson sanoo.

Mahdolliset suuremman kokoluokan remontit siirtäisivät liikkeiden avaamiset väistämättä ensi vuoden puolelle.

Hämeenkadun ja Pellavatehtaankadun kulmarakennuksen noin 4 000 neliön liiketilat jäivät tyhjilleen, kun H&M sekä Clas Ohlson muuttivat niistä pois.

Useaan kerrokseen ulottuvaan tilakokonaisuuteen tulevien liikkeiden määrää ei voi vielä sanoa.

– Mikään yksittäinen taho ei varmaankaan ota käyttöön koko lopputilaa, mutta toisaalta väliseinienkin rakentaminen maksaa. Siksi ei ole kauhean järkevää pilkkoa tilaa kovin pieniin osiin. Liiketilojen pitää olla järkevällä tavalla käytettävissä ja kulku niihin pitää hyvin suunniteltu, Kevan Andersson muistuttaa.

Click Shoes oli aiemmin Ratinassa ja myöhemmin Koskikeskuksessa. Ketjun toimitusjohtaja Hanna Ahola kehuu innoissaan uutta paikkaa Tampereen Hämeenkatu 11:n kivijalassa.

– Meillä on valoisat odotukset uuden myymälän suhteen Tampereen keskustassa. Sijainti on erinomainen ja näkyvä, Tampereen parhaita liikepaikkoja. Meille tulee iso ja valoisa liiketila. Tämä oli yksi syy uuden liikepaikkamme valintaan. Saamme huomattavan paljon lisää neliöitä, joita meillä ei aiemmin ollut keskustassa käytettävissä, toimitusjohtaja Ahola perustelee.

Click Shoesin muut Tampereen ja lähiseudun myymälät ovat Lielahdessa, Lempäälän Ideaparkissa ja Pirkkalan Veskassa. Ylöjärven Elossa on outlet-myymälä.

Hämeenkadun yrittäjät painivat läpi ratikkatyömaa-ajan saavutettavuusongelmien kanssa, mutta jo tovin on kaupungin pääkadulla ollut aistittavissa liike-elämän kukoistuksen paluu.

–  Tampereen Hämeenkatu on kaupunkien kaduista hyvä esimerkki siitä, että kun sille tulee uusia liikkeitä, tulee kadulle liikkujia ja sitä myötä taas uusia liikkeitä. Jos Hämeenkadulla onkin välillä ollut negatiivinen kierre niin nyt lienee käynnissä positiivinen kierre, Leeni Andersson pohtii.