Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karavaanin kulku päättyy viikonloppuna Tampereelle – "En haluakaan liimata ajatuksiini mitään esiodotustunnetta..."

Minulle on kasvanut tarve kirjoittaa hieman erilaista musiikkia, bändin johtaja Tuure Kilpeläinen sanoo.

”Täten ilmoitan, että Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani jää ensi kesän jälkeen pidemmälle tauolle. Me teemme (toivon mukaan) maalis–huhtikuussa konserttisalikiertueen ja kesällä vielä festarikeikat, mutta syyskuun 2022 alussa yhteinen toiminta lakkaa. Erkaantumiseen ei liity mitään draamaa tai riitaa.”

Näin muusikko Tuure Kilpeläinen kirjoitti Instagram-tilillään 10. tammikuuta. Korona ei pilannut kevään konserttikiertuetta. Yhtyeen Perillä-kesäkiertue päättyy perjantaina ja lauantaina 2.–3. syyskuuta Tampereen Frenckellin sisäpihalle.

Osaako Kilpeläinen jo hypätä tilanteeseen, jolloin viimeiset kiitokset yleisölle on annettu ja bändi astelee takahuoneeseen Frenckellin keikalta?

– En vielä. En haluakaan liimata ajatuksiini mitään esiodotustunnetta. Se tulee sitten tilanteen mukaan, Kilpeläinen sanoo.

Kilpeläinen kertoo kasvaneensa Kaihon Karavaanissa esiintyväksi muusikoksi ja artistiksi ja että aika on ollut Kilpeläisen omassa elämässä täysin mullistavaa ja arvokasta.

– Kun olimme kevään konserttisalikiertueella, ajattelin moneen otteeseen, että ei ole mitään järkeä lopettaa tätä toimintaa. Toisaalta kannattaa lopettaa ennen kuin ei suunnilleen jaksa enää yhtään jatkaa sitä hommaa, muusikko pohtii.

– Minulle on tullut jo muutamana syksynä tunne, että karavaani on hyvä laittaa hetkeksi huilaamaan, ruveta kääntelemään muita kiviä ja katsoa mitä niiden alta löytyy. Kaikki muutkin yhtyeen jäsenet tekniikan miehet mukaan lukien voivat aktivoitua ja kehittää itseään jollain muulla saralla, Tuure Kilpeläinen taustoittaa.

Kilpeläinen aikoo jatkaa musiikin tekemistä ja esittämistä sekä laventaa samalla kirjoittamisensa käsitettä.

– Minulle on kasvanut tarve kirjoittaa hieman erilaista musiikkia, joka ponnistaa erilaisesta lähteestä, lauluntekijä sanoo.

– Kaihon Karavaani venyy musiikillisesti moneen, mutta siinä on aina sama punainen lanka, johon biisien kirjoittaminen kytkeytyy. En sitten tiedä, olenkohan rajannut Karavaani-identiteettiä huomaamattani, Kilpeläinen pohdiskelee.

Kaihon Karavaani ei suinkaan kulje syksyllä lopullisesti auringonlaskuun, mutta toiminnan palauttaminen jonain päivänä ei ehkä tapahdu sormia napsauttamalla.

Tuure Kilpeläinen nostaa asiassa esiin mielenkiintoisen seikan.

– Hyville tekijöille on nyt töitä musiikkialalla eikä ole itsestään selvää, että kun me jonain päivänä olisimme palaamassa takaisin niin kaikki tyypit olisivat silloin saatavilla. He saattavat olla kiinni monenlaisissa jutuissa, Tuure Kilpeläinen muistuttaa.