Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereella on viikonloppuna sirkusfestivaali – Katso ohjelma, joka leviää eri puolille kaupungin keskustaa

Sirkus valtaa Tampereen 2.–4. syyskuuta, kun Oijoijoi!-nykysirkusfestivaalit sekä Kortteliesitykset värittävät syksyistä Tampereen katukuvaa ja Finlaysonin aluetta.

Sirkus Faktori on pirkanmaalainen sirkusalan toimija, joka kerää yhteen sekä sirkuksen ammattilaiset, opiskelijat, harrastajat kuin taiteenalasta kiinnostuneetkin.

Se on järjestänyt harjoittelu-, esitys-, residenssi- ja koulutustoimintaa vuodesta 2017 ja tänä syksynä vuorossa on jo toiset festivaalit.

Oijoijoi-nykysirkusfestivaalin ohjelmistossa on haluttu nostaa esiin monipuolisia tekijöitä.

Saana ja Sonja Tolosen Ihastuksesta uteliaisuuteen on nykysirkuksen ja videotaiteen kieliä yhdistävä paikkasidonnainen teos, jossa yleisöä kuljetetaan Finlaysonin alueella.

Tämän lisäksi viikonlopun aikana tarjolla on sirkuslyhytelokuvia, open stage ja koko perheen ilmaisohjelmaa.

Kortteliesitykset on Sirkus Faktorin uusi tapahtumatempaus, joka ilmaistapahtumana tuo sirkuksen kaupunkilaisten luokse. Neljä eri esitystä jalkautuvat Tampereen keskusta-alueelle perjantaista sunnuntaihin. Erilaisia, irti arjesta -elämyksiä voi nähdä muun muassa Finlaysonin tehdasalueella, Laikun lavan ympäristössä sekä Kortteliesitysten puistopäivänä Näsinpuiston alueella.

Luvassa on ilma-akrobatiaa, katuesityksen Suomen mestari, yllättävä diskohetki sekä Mummi-teoksesta otteita.

Festivaalin ohjelmistoon voi tutustua tarkemmin täällä.