Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan opistot aloittavat uuden lukuvuoden – Kursseista on nyt mahdollista saada opintopisteitä

Pirkanmaan suuret kansalaisopistot aloittavat uuden lukuvuoden maanataina. Tampereen seudun työväenopisto, Ahjolan kansalaisopisto, Pirkan opisto ja Valkeakoski-opisto tarjoavat ensimmäistä kertaa opintopistekursseja, joista on mahdollista saada merkintä Oma Opintopolku -palveluun.

Opintosuoritusmerkintä on helppo tapa osoittaa vapaa-ajalla ja harrastuksissa hankittu osaaminen työnantajalle esimerkiksi työnhaussa, ja lisäksi suoritusmerkintöjä voi oppilaitoksen hyväksynnällä sisällyttää myös osaksi tutkintoa.

Opintosuorituksia voi kerätä suorittamalla kursseja ja osoittamalla niillä oma osaaminen tehtävillä ja aktiivisella läsnäololla. Kurssit arvioidaan pääsääntöisesti hyväksytty/hylätty-asteikolla.

Kansalaisopistot kirjaavat suoritusmerkinnät Opintopolku-palveluun (Koski-tietovaranto), jota myös toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut käyttävät. Hylättyä suoritusta ei kirjata palveluun.

Koulutusten tiedot ovat ensisijaisesti vain opiskelijan tarkasteltavissa Oma Opintopolku -palvelussa.

Kansalaisopistojen osaamisperusteiset kurssit on nimetty opintopistekursseiksi. Osaamisperusteisuudessa keskeisessä roolissa ovat osaamisen itsearviointi, kehittäminen ja osoittaminen eli osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen.

Koulutuksen suoritustietojen tallentamisella tavoitellaan opiskelijan edun toteutumista tekemällä osaaminen näkyväksi.

Osaamisperusteisuutta ja opintopistekurssien tuomista osaksi kansalaisopistojen tarjontaa on kehitetty Opetushallituksen rahoittamassa Priima Pirkanmaa -hankkeessa vuonna 2021.

Hankkeen koordinoi Valkeakoski-opisto, ja Tampereen seudun työväenopiston, Ahjolan kansalaisopiston, Pirkan opiston ja Valkeakoski-opiston lisäksi hankkeeseen osallistui Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä.