Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen Kalamarkkinat palaavat vihdoin koronatauolta Laukontorille – Tavoitteena vakuuttaa, että kaikki kala ei ole kallista

Tampereen Kalatalouskeskus ry:n järjestämät Tampereen Kalamarkkinat palaavat Laukontorille tänä syksynä.

Koronapandemian takia kalamarkkinat järjestettiin edellisen kerran syksyllä 2019.

Tampereen Kalamarkkinat järjestetään normaaliin aikaan Tampereen päivän viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 30.9–02.10.

– Päällimmäinen tunne toimistolla on helpotukseen sekoittunut innostus, maalailee toiminnanjohtaja Johanna Möttönen Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:stä tiedotteessa.

Samalla kalamarkkinoilla juhlitaan tapahtuman 30-vuotisjuhlia. Ensimmäiset Tampereen Kalamarkkinat järjestettiin vuonna 1991. Vuosien varrella kävijämäärä on ollut noin 40 000–50 000.

Tänä vuonna Tampereen Kalamarkkinat ovat osa Kestävän kehityksen viikkoa. Tapahtumalavalla keskustellaan lähikalasta, sen saatavuudesta ja myös kukkarolle kestävistä kalavalinnoista.

– Kuluttajahintojen nouseminen on päivän polttavin puheenaihe, eikä kala-alakaan ole tältä välttynyt. On totta, että Norjan lohen pörssihinta on noussut noin 70 prosenttia vuodentakaisesta. Kuluttajan ei tätä kannata kuitenkaan säikähtää, sillä kotimaisen järvikalan kohdalla hinnan nousu on kuitenkin ollut maltillisempaa, toteaa Möttönen.

Viime keväänä Tampereen torikauppiasyhdistys järjesti Laukontorin Kalapäivät.