Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus lupaa budjettitulosta jo tänään – Saarikko väläyttelee aamupäiväksi kiisteltyä sähköpakettia

Hallituksen budjettineuvottelut ovat jatkuneet tänään Säätytalolla Helsingissä. Paikalle kello 8.30 kutsutut toimittajat joutuivat hieman ihmettelemäänkin sitä, miksi kukaan ministereistä ei tullut mikrofonin eteen ennen yhdeksää.

Lopulta tuli. Vasemmistoliiton Li Andersson avasi pelin, ja seuraavaksi RKP:n Anna-Maja Henriksson ja keskustan Annika Saarikko saapuivat kommentoimaan välitilannetta budjettineuvotteluissa. Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei tullut kameroiden eteen ennen neuvotteluja.

Andersson antoi ymmärtää, että niin sanotusta sähköpaketista oli keskiviikon aikana ollut erimielisyyttäkin. Vasemmistoliitto haluaisi budjettiin erillisen sähkötuen, jota voisi hakea Kelasta siinä missä muitakin tukia.

– Tarvitaan suora kohdennettu tukimuoto osaksi sähkökokonaisuutta, jotta voimme varmistua siitä, että jos on esimerkiksi työeläkkeellä elävä henkilö, joka asuu sähkölämmitteisessä omakotitalossa maaseudulla, niin hänelläkin on varaa sähkölaskunsa maksaa, Andersson kuvaili.

Annika Saarikko lupailee yksimielistä sähköpakettia torstaina aamupäivän aikana. Sähköpaketti ei ollut valtiovarainministeriön pohjaesityksessä.

– Lisäksi on tulossa ratkaisu hoitajapulaan ja itäisen Suomen tilanteeseen sekä lapsiperheille, hän kuvaili tulevaa.