Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves ja Tappara tekevät torstaina historiaa – "Se on todella jännittävä tilanne Tampereelle ja CHL:lle"

Jääkiekon Mestarien Liigan kaudella ei ole ennen ollut joukkueita samasta kaupungista.

Tamperelainen huippujääkiekko tekee historiaa torstaina alkavassa Mestarien Liigassa eli CHL:ssä. Sarjassa ei ole ennen ollut samalla kaudella kaksi joukkuetta samasta kaupungista.

– Se on todella jännittävä tilanne Tampereelle ja CHL:lle, Mestarien Liigan toimitusjohtaja Martin Baumann hehkuttaa innoissaan.

Tällä kaudella on siis mahdollista, että Ilves ja Tappara kohtavat kahdessa eri miesten sarjassa. Se vaatii kummankin selviytymisen CHL-alkulohkosta jatkoon ja sen jälkeen arpaonnen pudotuspeliparien arvonnassa.

– Saamme tällä kaudella Ilveksen takia myös CHL:n osaksi tamperelaista kahvipöytäkeskustelua, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro iloitsee.

Ilvekselle kausi CHL:ssä on ensimmäinen, Tapparalle jo kahdeksas. Tappara on selvinyt joka kausi jatkokierroksille, on CHL:n kautta aikain rankingin kakkonen ja viime vuoden hopeajoukkue.

Jääkiekon Champions Hockey Leaguen pelit eivät ole ainakaan Suomessa kiehtoneet kansaa kotimaisen Liigan tavoin, mutta yleisömäärät olivat kasvussa ennen korona-aikaa.

Tappara ei päässyt mittaamaan kiinnostusta viime sesongin välierässä Red Bull Müncheniä vastaan, sillä ottelu piti koronarajoitusten takia pelata tyhjälle katsomolle.

– Odotamme ehdottomasti entistä suurempia yleisömääriä CHL-otteluille. Ne paranevat talv4ea kohti mennessä ja mahdollinen menestys tietysti myös ruokkii kiinnostusta, Mika Aro sanoo.

Hän kertoo, että Tapparan 10. syyskuuta pelattavaan kotiotteluun Rapperswilia vastaan on varmuudella tulossa ainakin 300 sveitsiläisfania.

Ilveksen asiakkuus- ja kehitysjohtaja Mikko Mattila sanoo, että kun Ilves viitisen vuotta sitten loi uuden strategian noususta maan huipulle urheilullisesti ja taloudellisesti, ei kukaan kuitenkaan osannut odottaa, että seura saavuttaisi CHL-paikan jo vuonna 2020. Se sauma peruuntui koronan takia.

– Tavoitteemme on olla suuri seura Euroopassa, mutta se vaatii toistuvaa menestystä niin kentällä kuin toimistollakin, Mattila muistuttaa.

Champions Hockey Leaguen mestaruus on jaettu seitsemän kertaa. Sen on voittanut kuusi kertaa ruotsalaisjoukkue. Vain Jyväskylän Jyp kaudella 2017–18 on onnistunut murtamaan länsinaapurin mestaruusputken.

– Ruotsalaisten hallinnan pitää nyt päättyä, liigan toimitusjohtaja Bauman sanoo varmasti osittain huumorimielessä, mutta jatkaa:

– Tuotteelle olisi hyväksi, että mestari tulisi taas välillä jostain muusta maasta, mies toteaa.

CHL:n voittaja kaappaa mestaruudesta 500 000 euroa ja finaaliin selvinnyt joukkue 330 000 euroa.