Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi naiset menestyvät sijoittajina miehiä paremmin? – Asiantuntija kertoo

Sijoittamisen suosio kasvaa jatkuvasti naisten keskuudesssa, mutta selvä enemmistö osakkeista ja omistusten arvosta on yhä miehillä.

Tutkimuksien mukaan naiset ovat kuitenkin sijoittajina menestyvämpiä kuin miehet, Danske Bank kertoo tiedotteessaan.

– Naisten ja miesten sijoitusvarallisuuden koko heijastaa varmasti lasikattoa naisten lompakossa eli esimerkiksi tuloeroja ja erilaista urakehitystä, sanoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto tiedotteessa.

Miksi naiset sitten menestyvät sijoittajina? Tässä Danske Bankin listaamat asiantuntijan vinkit, kuinka sijoittaa kuin nainen:

1. Pitkäjänteisyys.

Naiset ovat sijoittajina miehiä keskimäärin harkitsevampia ja pitkäjänteisempiä, mikä kasvattaa tuottoja. Miehet tekevät vuoden aikana enemmän osakekauppaa ja uskovat saavansa aktiivisella toiminnalla parempaa tuottoa. Tämän vuoksi miehet menettävät tutkimusten mukaan kaupankäyntikulujen takia tuottoa vuodessa lähes prosentin enemmän kuin naiset.

2. Rahastojen hyödyntäminen.

Puolet sijoitusrahastosijoittajista on naisia. Rahastojen avulla sijoituksia saa tehokkaasti hajautettua ja niiden avulla pääsee osakemarkkinoiden keskimääräiseen tuottoon. Rahasto on myös verotehokas, koska myyntivoittoja ja kotimaisia osinkoja ei rahaston sisällä veroteta.

3. Luotto ammattilaisiin.

Naiset hakevat miehiä useammin tietoa ja neuvoa ammattilaisilta. Tukea voi hakea esimerkiksi sijoitussuunnitelman laatimiseen, pyytää neuvoja sopivien sijoitusvaihtoehtojen valintaan tai hakea tukea sijoitussuunnitelman seuraamiseen.

4. Vastuullisuus.

Erityisesti naiset ovat kiinnostuneita vastuullisesta sijoittamisesta ja kiinnostuneita painottamaan osakeostoissaan vastuullisina pidettyjä yhtiöitä. Vastuullisuus sijoittamisessa onkin nousussa, ja elokuussa voimaan tulleen EU-sääntelyn mukaan sijoituspalveluyritysten tulee kysyä asiakkaan kestävyysmieltymykset osana annettavaa sijoitusneuvontaa.