Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Potilasturvallisuus vaarantuu joka päivä” – Sari Tanus lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin

Sari Tanus vahvisti olevansa ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

Tamperelainen erikoislääkäri Sari Tanus (kd) lähtee ehdolle kevään eduskuntavaaleihin. Kausi olisi Tanukselle kolmas.

Tanus, 58, arvostelee voimakkaasti hallituksen kyvyttömyyttä löytää ratkaisuja yhä paheneviin terveydenhoidon ongelmiin.

– Potilasturvallisuus vaarantuu joka päivä ja terveydenhoitohenkilökunta uupuu yhä kasvavan työtaakan alla. Kriisiytynyttä tilannetta vaikeuttaa se, että vielä töissä olevat uupuvat ja hakeutuvat muualle töihin. Hoitohenkilökunnan palkkaus ja työolot on saatava pikaisesti kuntoon, suomii Tanus.

Tanuksen mukaan terveydenhuolto tarvitsee pikaisesti uusia toimivia ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi.

Tanus esitti jo aiemmin, että eläkkeellä oleville hoitajille tulisi luoda veromalli, jonka avulla heistä moni voisi palata töihin, vaikkapa osa-aikaisesti, helpottamaan akuuttia kriisiä. Tanuksen mallissa eläkeläisillä olisi kaksi erillistä verokirjaa, jolloin työntekeminen eläkkeellä olisi kannattavaa.

– Seuraava hallitus on valtavien haasteiden edessä. Samalla kun Suomeen rakennetaan uusia hyvinvointialueita, tilanteessa, jossa terveydenhoito on historiansa pahimmassa kriisissä, olisi pystyttävä pysäyttämään Suomen nopea velkaantuminen ja siitä aiheutuvat ongelmat.

Tanus on toiminut Tampereen kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2017.

Tanus valittiin tammikuussa myös Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon.