Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Honky Tonk Cafe, Nitetrain, Fat Lady... nyt pitkään tyhjillään olleen suurravintolan täyttää Bucket – ”Perinteistä yökerhoa en olisi enää tähän uskaltanut perustaa”

Yli kaksi vuotta tyhjillään ollut maineikas yökerhotila Voiman talossa saa uuden yrittäjän. Bucket lupaa muutakin kuin baaritiskien, istumaryhmien ja tanssilattian yhdistelmän.

Tampereen Hämeenkadulla pitkään tyhjillään olleessa olleessa yökerhotilassa aloittaa uusi yrittäjä.

Uusi Bucket Bar & Minigolf avataan Voiman talossa Hämeenkatu 10:ssä tällä viikolla.

– Tampereen yöelämässä ei ole vuosiin tapahtunut mitään uutta. Nyt tapahtuu. En usko, että paikan tutuksi tekeminen on kovinkaan vaikeaa, kun sijainti on näin hyvä. Lisäksi ihmiset ovat tottuneet siihen, että tässä on ollut yökerho, kertoo toimintaa pyörittävän Poolmaxin toimitusjohtaja Hannu Lahtinen.

Vuonna 1937 valmistuneen osuusliike Voiman aikoinaan rakennuttaman talon kahden alimman kerroksen liiketilassa toimi alun perin Voiman suurravintola. Vuosien varrella ravintolatila on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Tampereen maineikkaimmista yökerhopaikoista. Lähivuosikymmeninä siinä ovat toimineet muun muassa Manhattan, Honky Tonk Cafe, Nitetrain, Love Hotel, Fat Lady ja Venue FL.

Lahtisen mukaan uusi paikka ei ratsasta vanhoilla yökerhoperinteillä, vaan lähtee tuomaan uutta toimintakonseptia. Yökerhojen vakiotarjonnan baaritiskin, istumaryhmien ja tanssilattian lisäksi Bucket tarjoaa laajan valikoiman erilaisia pelejä. Bucketiin on tulee muun muassa 20-reikäinen minigolfrata sekä pöytiä hohtopingikseen, pöytäcurlingiin ja ilmakiekkoon. Lisäksi tarjolla on myös kaksi erillistä karaoke-huonetta.

– Vastaavat viihderavintolat ovat yleistyneet Euroopassa, mutta Suomeen niitä ei ole vielä tullut. Yön tunteina viikonloppuisin Bucket muuntautuu yökerhomaiseksi, mutta muuten olemme ensisijaisesti baari, avaa Lahtinen.

Tampereen yöelämässä ei ole vuosiin tapahtunut mitään uutta. Nyt tapahtuu.

Ämpäriä tarkoittava nimi tulee siitä, että juomia voi tilata 1,2-litraisiin ämpäreihin, josta ne nautitaan pillillä. Lisäksi toisen kerroksen perälle baari, josta saa muun muassa alkoholipitoisia mehujäitä ja pehmytjäätelödrinkkejä. Ruokaa Bucketista ei saa, mutta sitä voi tilata ravintolaan Woltin välityksellä ainakin alkuun vain Sticky Wingers -ravintolasta.

Yökerhoista poiketen Bucketiin ei ole narikan lisäksi sisäänpääsymaksua, mutta peleistä joutuu maksamaan. Esimerkiksi minigolfkierros maksaa 12 euroa.

– Sisustuskin poikkeaa tavanomaisesta. Vaikutteita on haettu vaikutteita tokiolaisesta street-meiningistä neonvaloineen.

– Henkilökunta on sen sijaan tamperelaisesta yöelämästä tuttuja kokeneita kasvoja, kertoo Henkasta tuleva ravintolapäällikkö Toni Kirjavainen.

Vip-tiloja esimerkiksi paikalla olleen Fat Ladyn tapaan uuteen Bucketiin ei tule.

– Eivät ne oikein Tampereelle istu, kuittaa Lahtinen.

Viimeksi tilassa toiminut yökerho Venue FL sulki ovensa koronan alettua. Tila on ollut tyhjillään nyt 2,5 vuotta. Lahtisen mukaan uuden paikan avaamista on pohdittu jo kahden vuoden ajan. Pandemia-ajan venyminen viivästytti suunnitelmia.

– Nyt uskalsimme lähteä liikkeelle. Toivotaan, että korona-aika olisi jo takana.

Yökerhojen toimintaympäristö muuttui ahtaammaksi jo koronaa edeltävinä vuosina. Yökerhoihin lähdetään entistä myöhemmin ja juomia ei välttämättä edes paikan päällä tilata. Lahtisen mukaan tämäkin on huomioitu keskiviikosta lauantaihin iltapäivästä tai alkuillasta aamuyöhön auki olevan Bucketin konseptissa.

– Bucket tarjoaa tekemistä tarvittaessa koko illaksi ja yöksi. Perinteistä yökerhoa en olisi enää tähän uskaltanut perustaa

Bucketia isännöivä Poolmax Oy on ravintolakonserni Noho Partnersin ja Lahtisen yhdessä omistama ravintolayhtiö. Tampereen seudulla Poolmax pyörittää Rautatienkadun Galaxie Centeriä, Puutarhakadun Viihdekeskus Crazya, Hämeenkadun Space Bowling & Billiardsia ja Ideaparkin toisen kerroksen Viihdekeskus Ideaparkia.

Edit 30.8. kello 22.35: Muokattu jutun sitaatteja.