Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomiokirkon jumalanpalvelukset palaavat radioaalloille sunnuntaina – Tästä syystä pitkä perinne katkesi yli vuodeksi

Tampereen tuomiokirkon jumalanpalvelukset palaavat radioaalloille tämän viikon sunnuntaina. Jumalanpalvelukset kuullaan suorina lähetyksinä jatkossa Radio Sunilta.

Tuomiorovasti Olli Hallikainen on iloinen siitä, että Tuomiokirkon jumalanpalveluksia on nyt mahdollista kuulla radiossa sunnuntaisin.

– Monet seurakuntalaiset haluaisivat osallistua tutun Tuomiokirkon messuun mutta eivät syystä tai toisesta pääse kirkkoon. Nyt he voivat radion kautta liittyä rukouksiin ja virsiin, sekä kuulla uudistettujen urkujen soittoa ja kuorolaulua. Tämä on myös yksi tapa lisätä messun saavutettavuutta, sanoo tuomiorovasti Hallikainen Tampereen seurakuntien tiedotteessa.

Radio Moreeni lähetti Tuomiokirkon jumalanpalveluksia vuodesta 1993 alkaen aina vuoden 2021 kesään asti. Tampereen yliopiston lähinnä opetusradiona ylläpitämä Moreeni lopetti jumalanpalvelusten radioimisen kesällä 2021.

– Jumalanpalveluslähetysten hinnoittelu ei ole perustunut todellisiin kustannuksiin eikä se ole liioin ollut sidottuna elinkustannusindeksiin. Lähetykset ovat lisäksi vaatineet ylimääräistä sunnuntaityötä, perusteli Moreenin päätoimittaja Marko Ala-Fossi seurakuntien Silta-lehdessä syyskuussa 2021.

Radio Sun on osa pirkanmaalaista Pirmediat Oy -mediakonsernia. Kanavan taajuus on 107,8 MHz. Nettiradiossa jumalanpalvelusta voi kuunnella osoitteessa radiosun.fi/nettiradio/#radio.

Ensimmäisessä jumalanpalveluksessa saarnaa tuomiorovasti Olli Hallikainen, liturgina on kappalainen Antero Niemi, kanttorina ja urkurina Esa Toivola. Kamarikuoro Näsi esiintyy, johtajanaan Markus Yli-Jokipii.

Tampereen tuomiokirkon radiojumalanpalveluksilla on myös paikkansa suomalaisen radiotoiminnan historiassa. Suomen ensimmäinen radiojumalanpalvelus lähetettiin Tampereen tuomiokirkosta 12.9.1926, vain kolme päivää Yleisradion lähetystoiminnan alkamisesta.