Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljän eri puolueen valtuutettujen aloite: Tampereen selvitettävä pienydinvoimalan rakentaminen – "Kunnianhimoisimmissa suunnitelmissa pienreaktoreita rakennettaisiin jo tällä vuosikymmenellä"

Neljän eri puolueen kaupunginvaltuutetut ovat tänään jättämässä yhteisen valtuustoaloitteen pienydinvoimalan rakentamisen selvittämiseksi.

Valtuustoaloitteen jättävät Joonas Kiviranta (ps), Matti Höyssä (kok), Antti Hiitti (sd) ja Jaakko Mustakallio (vihr).

– Pienydinvoimaa kehitetään kiivaasti yhdeksi ratkaisuksi päästöttömän ja luotettavan sähkön, sekä lämmön tuottamiseksi. Teknologia voisi olla valmista 2030-luvulla, mutta kunnianhimoisimmissa suunnitelmissa pienreaktoreita rakennettaisiin jo tällä vuosikymmenellä, perustelevat valtuutetut.

Valtuutetut ehdottavat, että kaupunki alkaisi jo selvittää soveltuvia sijainteja mahdollisille pienydinvoimaloille.

– Soveltuvan sijainnin, ja pienydinvoimalan sijoittamisen mahdollistavien muutosten läpivienti on kuitenkin pitkä prosessi, joten olisi viisasta varautua hyvissä ajoin. Aikaista varautumista puoltaa myös se, että sen avulla Tampere lähettäisi signaalin alan yrityksille, jotka voivat kartoittaa soveltuvia sijainteja reaktoreilleen, että suhtaudumme myötämielisesti pienydinvoimaan kaupungissamme.