Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keikka-arvio | The Rasmus vakuutti, Haloo Helsinki! villitsi – "Yksi valtakunnan karismaattisimmista bändiliidereistä, yksi viihdyttävimmistä suomalaisista liveyhtyeistä"

Särkänniemi aloitti täysi-ikäisille suunnatut illat ennen korona-aikaa Happy Hour -nimellä ja tänä kesänä K18-illat ovat saaneet jatkoa, kun kuumimmat pop- ja rocknimet ovat tahdittaneet laitteissa kieppumista kahtena peräkkäisenä perjantaina. Tänään oli jälkimmäisen illan aika.

The Rasmus pisti illan käyntiin musiikkitarjonnan osalta, kun nelikko nousi lavalle kertomaan syyllisyydestään Guilty-kappaleen sanoin. Syyllinen yhtye oli ainakin illan ensimmäiseen hartaaseen yhteislaulutuokioon heti aloituskappaleensa voimin. Yleisö täytti jo tässä vaiheessa hyvin lavan edustan, vaikka osa vielä viiletti laitteissa.

No Fear ja In My Life jatkoivat menevällä tempolla, kunnes oli aika rauhoittua Sailawayn tahtiin. Tämän Lauri Ylönen sanoi tuovan mieleen yhtyeen edesmenneen managerin Seppo Vesterisen. Tästä alkoi muutenkin keikan rauhallisempien biisien vaihe sisältäen muun muassa tulevan albumin uusimman singlen Rise.

Kunnon funkpoljennon myötä bileet käynnistyivät viimeistään puhelimen pirinään Ray Parker Jr. -lainan Ghostbusters siivittämänä jatkuen Playboys-kappaleella, jonka nelikko tuuttasi ilmoille vähintään samalla intensiteetillä kuin ilmestyessään 90-luvun lopulla Jyrki-ohjelmassa.

Loppuun oli vielä säästelty kova kolmikko F-F-F-Falling, Euroviisukappale Jezebel sekä päätökseksi se kovin tykki eli In the Shadows. The Rasmus oli kaikkiaan vireessä ja yleisö osallistui ilahduttavasti läpi keikan. Yhtyeen uusin jäsen Emppu Suhonen istui hyvin joukkoon haastaen Laurin liikkuvimman jäsenen kilpailussa tuoden myös uusia tuulia taustalauluihin. Kaiken kaikkiaan The Rasmukselta oivallinen aloitus illan musiikkitarjonnalle.

Välissä oli kahden tunnin tauko ennen illan päättänyttä Haloo Helsinki!:ä, joka olikin tarpeen, jotta yleisö ehti täysin siemauksin nauttia huvipuiston laitteista. Tai ne ehtivät, jotka tohtivat, itse ne aikuisiällä ole ilman huimausta kyennyt menemään edes rengaskeinuun. Koko alue oli illan teeman mukaisesti anniskelualuetta ja alueella kierrellessäni en huomannut sen kummempia järjestyshäiriöitä. Ihmiset vaikuttivat olevan hyvällä mielellä liikkeellä.

Ilta oli kuitenkin Haloo Helsinki!:n, joka aloitti reivit liekkien loimutessa uusimman albumin trancehenkisten kappaleiden Älä länkytä ja Reiviluola voimin. Pian yhtyeen laulaja Elli Haloo jo kyseli, moniko oli oksentanut tänään, siis laitteiden kieputuksen vuoksi. Ei ehkä kovinkaan moni, ainakin täpötäysi kenttä lavan edessä vaikutti olevan hyvässä kunnossa.

Alun reivien jälkeen jäivät trancejumputus ja koneet taka-alalle, kun setti jatkui vanhemman tuotannon voimin Huuda!, Avautumisraita ja Jos mun pokkaa pettää -kappaleiden muodossa. Pian koitti rauhoittuminen, kun Jere Marttilan säestäessä akustisella kitaralla Elli aloitti Piilotan mun kyyneleet -kappaleen yleisön laulaessa äänekkäästi mukana. Ehkä kokonaisuudessaan vaikuttavinta koko iltana.

Tosin yhteislaulu ei mitenkään jäänyt tuohon, vaan jatkui enemmän ja vähemmän koko illan. Muun muassa Kuussa tuulee -kappaleen aikana yleisö lauloi niin antaumuksella, että varmaan se kuului sinne kuuhun asti tuuli siellä tai ei. Paljon ei jäänyt jälkeen myöskään varsinaisen setin päättänyt Beibi.

Tapoihin kuuluu poistua hetkeksi ja palata kaikkien ”yllätykseksi” takaisin lavalle encore-osuuteen. Niin oli tänäänkin ja Haloo Helsinki! palasi lavalle nimikappaleensa siivittämänä. Pian jo taas hiljennyttiin Rakas -kappaleen muodossa, jonka saatesanoissa Elli muotoili, ettei kannata jäädä toksiseen suhteeseen. Loppuun vielä kerrattiin tanssiaskeleita Pulp Fictionin tahtiin, kunnes nelikko lähetti yleisön Tampereen yöhön Hulluuden Highwayta pitkin.

Elli Haloon, Jere Marttilan, Leo Hakasen ja Jukka Soldanin muodostama Haloo Helsinki! -on ollut yksi viihdyttävimmistä suomalaisista liveyhtyeistä jo vuosikausia. Ja onhan se myönnettävä, että Elli Haloo on yksi valtakunnan karismaattisimmista bändiliidereistä. Yleisö poistuikin illan päätyttyä kepeästi sanaillen alueelta tyytyväisenä.

Särkänniemen konsepti yhdistää livemusiikki ja huvipuiston normaali toiminta laitteineen tuntui toimivalta ja kuten tapahtuman juontaja totesikin, tänään oli aikuisten vuoro hymyillä. Iltaan oli saapunut noin kolmetuhatta osallistujaa, joka täytti järjestäjän tavoitteen. Toivoa siis sopii, että aikuisten illat jatkuvat tulevinakin kesinä.

Särkänniemi Soi 26.8.2022: Haloo Helsinki! ja The Rasmus