Tampere Rock City | Leffoista tuttu sielukas Ruotsin Lisa tulee Tampere-taloon

Yli 30 vuotta viihdyttänyt länsinaapurin artisti tervehtii pitkästä aikaa tamperelaisia.

Ruotsalainen laulaja Lisa Nilsson saapuu ensi viikon tiistaina Tampereelle pitkäaikaisen kitaristinsa Mattias Torrellin kanssa.

Kaksikon I Nöd och Lust -konsertti tarjoaa intiimin ja sielukkaan illan Tampere-talon Pienessä salissa.

Keikalla kuullaan hittejä Lisa Nilssonin yli 30-vuotisen uran varrelta sekä vuodesta 1992 yhdessä töitä tehneen kaksikon henkilökohtaisia suosikkikappaleita ruotsalaisilta ja brasilialaisilta säveltäjiltä.

– Molempien intohimo soulmusiikkia, brasilialaisia rytmejä ja jazzia kohtaan kuuluu konsertissa, luvataan tiedotteessa.

Tarinankerrontaa ja soittamisen iloa.

– Toisensa hyvin tuntevat taiteilijat ovat säveltäneet useita Lisan kappaleita yhdessä; tarinankerronta ja soittamisen ilo ovat aina keskiössä heidän keikoillaan.

Lisa Nilsson debytoi vuonna 1989 Melodifestivalilla kappaleella You Open My World. Jo vuonna 1992 hän kiersi ympäri Pohjoismaita esittämässä suositun Runt Hörnet -albumin biisejä.

Lisan ohjelmisto kattaa monipuolisesti musiikin eri genret: hän on muun muassa perehtynyt brasilialaiseen musiikkiin ja tuottanut kaksi omaa levyään Rio de Janeirossa sekä tehnyt yhteistyötä maineikkaiden jazzyhtyeiden kanssa.

Musiikin lisäksi Lisa tunnetaan useista elokuvarooleista. Lisäksi hän toteutti jo 40-vuotiaana musikaaliunelmansa Tukholman kaupunginteatterin esityksissä Next to Normal ja Chicago.

Hänet valittiin äskettäin Swedish Music Hall of Fameen. Vuonna 2021 Lisa Nilsson palkittiin sekä Tukholman kaupungin Bellman-palkinnolla että Lena Nyman -palkinnolla rohkeudestaan tutkia taiteellisuuttaan jatkuvasti ja tinkimättä.

Monille Lisa Nilssonin kaunein kappale on Aki Sirkesalon kanssa duetoitu Mysteriet, jossa onkin ainutlaatuista herkkyyttä ja vaikuttavaa sielujen sympatiaa.

Kitaristi Mattias Torell teki 90-luvulla vaikutuksen soul- ja groovemusiikilla Eric Gaddin, Titiyon, Blacknussin ja Lisa Nilssonin kanssa.

Hän kirjoitti kappaleita yhdessä ja kiersi maailmaa Eagle Eye Cherryn seurassa. Torellin kiinnostus klassiseen kitaraan on tuonut hänelle lukuisia palkintoja sekä kehittänyt hänen soittotekniikkaansa.

Lisa Nilsson & Mattias Torell Tampere-talossa ti 30.8.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut