Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves pelaa Superpäivänä superottelun – "Hakan kaataminen olisi ensiarvoisen tärkeää ylemmän loppusarjapaikan kannalta"

Ilveksellä on edessään lauantaina Superpäivä.

Kello 15 miesten edustusjoukkue kohtaa Pirkanmaan derbyssä FC Hakan, ja kolme tuntia myöhemmin naisten joukkue puolestaan Helsingin Palloseuran. Urostupsukorvat ovat sarjataulukossa kahdeksansina, joten kuudentena keikkuvan Hakan kaataminen olisi ensiarvoisen tärkeää ylemmän loppusarjapaikan kannalta.

Samalla Superpäivänä juhlistetaan juhlistetaan Ilves Futis-Liigan pitkäaikaista toiminnanjohtajaa, Risto Valkealaa ja tämän vaimoa Tiinaa. Risto Valkeala on jäämässä tämän vuoden lopulla eläkkeelle ja päättää samalla yli 30-vuotisen Futis-Liigan taipaleensa.

Pääsarjassa perinneseurat Ilves ja Haka mittelivät voimiaan yhtäjaksoisesti vuodesta 1979 aina vuoteen 1996, jolloin molemmat putosivat liigasta. Sen aikakauden viimeiseksi Veikkausliiga-kohtaamiseksi jäi 26 vuotta sitten lokakuun koleudessa pelattu kissapedon 2–1-voitto. Kotijoukkueelta maalipuiden väliin osuivat Kimmo Piirainen ja muuan Joni Lehtonen, joka on myös tänä päivänä Ilveksen apuvalmentaja. Hakan maalintekijänä kunnostautui nuori lupaus nimeltä Teemu Tainio, joka puolestaan nykyään vaikuttaa koskisten päävalmentajana. Lauantaina siis ovat teknisellä alueella vastakkain entiset kilpakumppanit viheriöltä.

Pikakelauksena 2020-luvulle: Ilves ja nykymuotoinen Haka ovat ehtineet kamppailla viidessä liigaottelussa, joista tamperelaiset ovat voittaneet kolme. Hakan ainoa voitto tuli joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa kuluvan kauden avausottelussa. Stavros Zarokostas ja Lee Erwin repäisivät valkopaidoille kahden maalin kaulan, ja Tuomas Ollila kavensi jo avausjaksolla. Taitavasti peliä jäädyttänyt Haka piti pintansa ja säilytti 2–1-johtoasemansa päätösvihellykseen asti.

Viime kauden runkosarjassa Ilves sijoittui kuudenneksi ja Haka yhdeksänneksi. Mestaruusarjassa tupsukorvat kohensivat sijoitusta vielä pykälän ylemmäs viidenneksi. Alemmassa haastajasarjassa koskiset puolestaan päättivät kautensa toiseen sijaan.

Kilpakumppanien asetelma on nyt kääntynyt lähes päälaelleen, sillä Haka on kiinni kuudennessa sijassa, ja Ilves kahdeksannessa. Runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Hakan lisäksi myös yläpuolelta löytyvillä AC Oululla ja SJK:lla on samat 28 pistettä, joten keskikastissa käydään hurjaa taistoa eurocup-sijoituksesta.

Viime sunnuntaina Teemu Tainion suojatit joutuivat hallitsevan mestarin jyräämiksi. HJK haki vieraskentältäkin vakuuttavan 3–0-voiton. Ilves puolestaan tylytti vieraskentällä IFK Mariehamnia mielin määrin. 5–1-voitossa nähtiin monta onnistujaa, mukaan lukien uusi laitaroolin pelaajavahvistus Najeeb Yakubu.

Ilveksen riveistä varma poissaolija on Aapo Mäenpää.

Lähde: Ilvesedustus.fi