Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupunki perusti vapaaehtoispankin – "Tästä voi tulla Tampereelle etu esimerkiksi kansainvälisiä urheilutapahtumia haettaessa"

Tampereen kaupungin tapahtumapalvelut on perustanut vapaaehtoispankin kaikille tapahtumien vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.

Vapaaehtoispankin kautta tapahtumajärjestäjät tavoittavat Tampereella vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita henkilöitä ja potentiaaliset vapaaehtoiset saavat laajasti tietoa tulevista vapaaehtoishauista.

Tampereen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen mukaan ilman vapaaehtoisia ja heidän tekemäänsä arvokasta työtä ei monia suurtapahtumia olisi saatu onnistuneesti toteutettua.

– Kaupunkistrategiamme yksi keskeinen painopiste on ”tekevät yhteisöt”, jossa haluamme toimia yhteisöllisyyden suunnan näyttäjinä. Tampereella moninaiset yhteisöt ja yritykset ruokkivat hyvinvointia ja luovuutta. Tämä vapaaehtoispankki on tästä konkreettinen esimerkki, jonka tavoitteena on auttaa niin vapaaehtoisia kuin tapahtumajärjestäjiä, Ikonen sanoo tiedotteessa.

Vapaaehtoispankkiin voi liittyä kuka tahansa vapaaehtoistoiminnasta Tampereen seudulla toteutuvissa suurtapahtumissa kiinnostunut, esimerkiksi opiskelija, työssäkävijä tai eläkeläinen.

Jäsenten tietoja ei luovuteta suoraan tapahtumajärjestäjille eikä pankkiin kuulumalla synny velvoitetta toimia vapaaehtoisena.

Vapaaehtoispankin jäsenet saavat satunnaisia tiedotteita, jossa kerrotaan alkavista vapaaehtoishauista ja kiinnostuksen herätessä voivat hakea mukaan suoraan tapahtumajärjestäjän hakuprosessin kautta.

Vapaaehtoispankin kautta tiedotettavat tapahtumat voivat olla esimerkiksi suuria musiikkifestivaaleja, kansainvälisiä kongresseja tai urheilun arvokilpailuja. Vapaaehtoispankkiin ilmoittautuminen on maksutonta ja tietojensa poistamista pankista voi pyytää koska tahansa.

Tampereen kaupungin tapahtumatuottaja Matilda Salminen kertoo, että vuoden 2022 miesten jääkiekon MM-kisojen vapaaehtoishaun yhteydessä kysyttiin kaikilta vapaaehtoiseksi hakeneilta, haluaisivatko he liittyä samalla myös Tampereen kaupungin vapaaehtoispankkiin.

– Saimme yli 2000 kiinnostunutta mukaan, joten alamme puhua jo merkittävästä määrästä potentiaalisia vapaaehtoisia. Samaa mallia on tarkoitus soveltaa myös jatkossa, kun Tampereella toteutettaviin suurtapahtumiin haetaan vapaaehtoisia. Tulevaisuudessa tästä voi tulla Tampereelle etu esimerkiksi kansainvälisiä urheilutapahtumia haettaessa, Salminen sanoo.