Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskipuistoon tulee tupakantumpeista tehty taideteos – "Tupakantumppia ei pidetä oikeana roskana"

Savuton Suomi -päivän kunniaksi Tampereen Koskipuistossa on 26. elokuuta kello 13–18. esillä Virrat isot puroista pienistä -installaatioteos eli videovalotaideteos. Teos rakennetaan ison merikontin sisälle. Merikontti tulee voimalaitoksen päähän puistoon.

Savuton Suomi -verkosto innostaa erilaisia yhteisöjä, organisaatioita, yrityksiä ja järjestöjä näyttämään tukensa savuttomalle ja nikotiinittomalle Suomelle.

Teoksella viestitään tuesta kohti savuttoman Suomen tavoitetta sekä halua herätellä kaupunkilaisia miettimään tumppien roskaamisvaikutusta ja niiden ympäristöhaittoja.

Videovalotaideteos tilattiin osana kaupungin ehkäisevää päihdetyötä. KorentoArt on yhdessä Ohjaamon nuorten kanssa vastannut teoksen toteutuksesta.

– Tampereen Ohjaamon vastuullisuusagentit tekivät kesällä vaikuttavan huomion, josta yhteinen halu muutokseen lähti. Tupakantumppia ei pidetä oikeana roskana. Tumppeja kaupungin kaduilla ja puistoissa on uskomattoman suuri määrä. Lähdimme yhdessä miettimään, miten saisimme ihmiset avaamaan silmänsä tälle ympäristöhaitalle. Keräsimme tumppeja Koskipuistossa viikon ajan, videoimme huomioitamme, äänitimme ajatuksiamme ja veimme tunteita tanssiksi asti, teoksen tekijät kertovat Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Teos on veistos, joka on rakennettu tumpeista. Teoksen kokonaisuus muodostuu heijastettavasta videomateriaalista ja muusta installaatiosta.

Tampereen Infra on tukenut teoksen toteuttamista toimittamalla Koskipuistoon kontin, johon teos rakentuu. Teoksesta on tulossa myös videoversio.

Teos on toteutettu yhteistyössä KorentoArtin, Tampereen kaupungin terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, Tampereen Ohjaamon ja Infran kanssa.