Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LähiTapiola Pirkanmaa taipui alkuvuonna miinukselle: taustalla sijoitusmarkkinoiden heikko tuotto – Sen sijaan asiakasmäärä ylitti haamurajan

LähiTapiola Pirkanmaan vakavaraisuus vahvistui entisestään alkuvuonna ja tavoitteeksi asetettu 100 000 omistaja-asiakkaan rajapyykki toteutui huhtikuussa, kertoo yhtiö puolivuotiskatsauksessaan.

LähiTapiola Pirkanmaan kokonaistulos oli –11,1 miljoonaa euroa ja liiketulos – 2,9 miljoonaa euroa. Kokonaistulokseen vaikutti erityisesti haasteellinen sijoitusympäristö ja sijoitustuotto käyvin arvoin oli – 6,6 prosenttia.

Vahinkovakuutuksen maksutulo oli 40,0 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisestä vuodesta kertyi 4,9 prosenttia. Maksutulon positiivista kehitystä tukee osaltaan LähiTapiola Pirkanmaan korkea asiakaspysyvyys.

– Liiketoiminnan kasvaessa ja talouden toimeliaisuuden lisääntyessä pitkän pandemiakauden jälkeen asiakkaidemme ilmoittamat vahingot kasvoivat. Maksoimme asiakkaillemme korvauksia tammi-kesäkuussa 21,9 miljoona euroa. Yli miljoonan euron vahinkoja ei ole sattunut tänä vuonna, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Minna Metsälä tiedotteessa

Sijoitusmarkkinoiden heikko kehitys laski LähiTapiola Pirkanmaan kokonaistulosta edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna merkittävästi. Kiristyvä rahapolitiikka, korkojen nousu ja korkea inflaatio johtivat sijoitusten arvonlaskuun. Sota Ukrainassa lisää toimintaympäristön epävarmuutta heikentämällä talousnäkymiä.

Vahinkovakuutuksen volyymin kasvu, panostukset liiketoiminnan kehittämiseen ja yhteiskunnallisen aktiviteetin lisääntyminen pandemian jälkeen ovat kasvattaneet yhtiön toimintakuluja edelliseen vuoteen verrattuna.

LähiTapiola Pirkanmaan vahinkovakuutustoiminnan kate oli 2,5 miljoonaa euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut.