Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely Tampereella: Yli puolet vastanneista kokenut syrjintää – Nyt kaupunkilaiset kutsutaan pohtimaan tasa-arvosuunnitelmaa

Tampereen kaupunki päivittää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa tämän vuoden aikana. Tamperelaiset ovat tervetulleita asukastilaisuuksiin kuulemaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nykytilan kartoituksen tuloksia sekä vaikuttamaan uuden suunnitelman tavoitteisiin ja toimenpiteisiin.

Tilaisuudet ovat 6. syyskuuta kello 17–19 etätilaisuutena verkossa (Teams) ja 7. syyskuuta kello 17–19 pääkirjasto Metson (Pirkankatu 2, Tampere) Lehmus-salissa.

Tampereen kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa määritellään, miten Tampereen kaupunki edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan sekä ehkäisee ja puuttuu syrjintään. Suunnitelma valmistuu vuodenvaihteessa 2022–2023.

Suunnitelmaa valmistellaan yhteistyössä Tampereen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Suunnitelmatyössä on keskeisesti mukana pormestarin nimeämä työryhmä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimiseksi.

Kesän 2022 aikana kartoitettiin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nykytilaa. Yli 580 tamperelaista kertoi kokemuksistaan vastaamalla kyselyyn tai tulemalla mukaan asukastilaisuuksiin.

Kartoituksessa selvisi, että yli puolet kyselyyn vastanneista oli kokenut syrjintää tai epätasa-arvoista kohtelua. Selvityksessä tuli esiin myös se, että suuri osa vastaajista ei tiennyt, minne voi ilmoittaa huonosta kohtelusta. Moni arveli, että ilmoittaminen saattaisi jopa pahentaa tilannetta.